Ontdek jouw unieke stijl: 4 modetips om er altijd op je best uit te zien

Mode & trends door Djamila

Er fantastisch uitzien en je zelfverzekerd voelen ongeacht de gelegenheid; daar helpt een juiste outfit natuurlijk enorm bij. Maar dan moet je wel de kleding kunnen vinden die echt bij je past en betaalbaar is. Hieronder enkele tips die je helpen om er goed, of nog beter uit te zien en je eigen stijl te creëren.

Een persoonlijke stijl ontwikkelen die bij je past en er altijd op je best uitzien, wie wil dat niet?  En als je dat volgens de laatste mode kunt doen, is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Veel mensen kopen online hun kleding kopen omdat het natuurlijk een uiterst handige manier is om vanuit huis in alle comfort te zoeken en te selecteren welke kledingstukken je wilt gaan kopen. In een mum van tijd heb je zoveel bij elkaar gescharreld. En dat scheelt natuurlijk enorm veel tijd als je anders winkel voor winkel zou moeten gaan bezoeken. 

Tip 1: Fashion uit Parijs, de stad die mode ademt

Met zoveel online aanbod van kleding, is het logisch dat je uiteindelijk een favoriete winkel hebt waar je vaker naar terug keert. Niets is natuurlijk leuker dan lekker shoppen bij jouw geliefde modewinkel. Het is immers niet voor niets je favoriet, je vindt er merken merken en kledingstukken die bij je passen en je wellicht niet zo makkelijk elders kan vinden. Hierdoor heb je de mogelijkheid om unieke en opvallende kleding te vinden die past bij jouw persoonlijke stijl. Als je alles bij de hand wilt hebben inclusief mooie accessoires en echt crème de la crème erbij wilt lopen volgens de laatste mode, dan is Getdrezzed een mooie adresje waar je terecht kunt. De medewerkers van deze fashion winkels reizen regelmatig naar Parijs af om terug te komen met de meest trendy musthaves. Parijs, de stad van de mode, is de plek waar de haute couture zijn oorsprong vond en tot de dag van vandaag een van de meest trendy steden ter wereld is als het aankomt op fashion. Hier vind je dan ook enkele van 's werelds grootste modehuizen, zoals Chanel, Dior, Yves Saint Laurent en Louis Vuitton en weelderige modeshows en catwalks die vooral worden gehouden tijdens de Paris Fashion Week.

Tip 2: Ken je eigen lichaamstype

Als je weet wat voor soort lichaam je hebt, kun je kleding kunt dragen die je figuur flatteert.  Je lichaamstype kennen is dus best belangrijk, vooral als het gaat om mode. Als je bijvoorbeeld een zandloper figuur hebt, kies dan voor kledingstukken die je taille benadrukken. Beroemdheden met een zandlopervorm zijn onder andere Marilyn Monroe en  Salma Hayek. Als je een recht figuur hebt zoals Natalie Portman of Bella Hadid, dan is het juist de kunst om je vrouwelijke vormen wat meer te benadrukken. Dat doe je bijvoorbeeld met schoudervullingen, of bloesjes met pofmouwtjes of ruffles om een bredere taille en heupen te creëren. En als je jezelf herkent in het figuur van Rihanna, Beyoncé of Jennifer Lopez dan behoor je tot de peer-figuren die het beste uitkomen in kokerjurkjes, leggings, of  in strakke broeken in combinatie met een push-up beha.  En in het algemeen voor de vrouwen die graag hun decolleté willen accentueren? Ga dan voor een shirt of trui met een V-hals. Tip 3: Tijdloze basics die niet in je garderobe kast mogen ontbreken

Tip 3: Tijdloze basics die niet in je garderobe kast mogen ontbreken 

Een garderobe met tijdloze en veelzijdige kledingstukken is een must-have voor iedereen die er stijlvol uit wil zien zonder te veel tijd kwijt te zijn aan het kiezen van outfits. Een paar goede basisstukken die niet mogen ontbreken zijn een witte blouse en zwarte broek. Zo’n witte blouse is makkelijk te combineren met een verscheidenheid aan outfits, van casual tot formele gelegenheden. Het staat leuk op bijvoorbeeld een jeans voor een casual look en gecombineerd met een blazer en pantalon krijg je daarentegen weer een professionele uitstraling. Een zwarte broek is ook zo’n veelzijdig kledingstuk dat bij zowat alles past en geschikt is voor zowel werk als vrije tijd. Leuk om te combineren met een blouse en pumps voor een chique uitstraling op een feestje of met een paar hippe sneakers en een T-shirt voor een meer casual look in je vrije tijd. Door deze basisstukken aan je garderobe toe te voegen, ben je altijd goed voorbereid op elke gelegenheid. Zo handig!

Tip 4: Just be you

Wees comfortabel! Zorg ervoor dat je je echt comfortabel voelt in wat je draagt. Als je je ongemakkelijk voelt, zal dit te zien zijn in je houding en uitstraling. Kies dus voor kledingstukken die mooi aansluiten op je lichaam, zonder te strak of te los te zitten en die niet alleen mooi is, maar ook comfortabel aanvoelt en praktisch is.