Good to know: dochters van zeurende moeders zijn succesvoller

Relaties door Anne-Fleur

Moeders... soms kun je niet met ze, maar vaak ook niet zonder ze. Voor iedereen is de relatie met hun moeder anders for whatever reason. Heb jij bijvoorbeeld een moeder die áááltijd zeurt (ook nu je volwassen bent)? Dan is dat op het moment niet leuk, maar misschien wordt het toch tijd om je eroverheen te zetten, want dochters met zeurende moeders worden later succesvoller. 

Lees ook: Beschuit met muisjes: moeder van zeven kinderen bevalt van vijfling

Dochters met zeurende moeders

Hoewel ze met haar gedrag en gezeur je soms het bloed onder de nagels kan halen, is en blijft het toch je moeder. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom je het maar blijft slikken. We kennen niemands situatie, maar meestal (lees: vaak) heeft een moeder toch wel de beste bedoelingen voor hun kinderen. Haar gedrag ligt ook aan haar opvoeding en de kans is groot dat zij haar moeder (jouw oma, dus) ook mega irritant vond af en toe. 

Maar guess what: al het aanhoren van het gezeur is niet voor niets geweest. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dochters die zeurende moeders hebben, vaak succesvoller in het leven staan later. Ding ding ding, success incoming. 

Onderzoek

Met het onderzoek volgden een aantal wetenschappers zes jaar lang 15.000 meisjes tussen de 13 en 14 jaar oud (heerlijke puberleeftijd). Uit dit onderzoek bleek dat het zeuren van de moeders uiteindelijk een positief effect had op hun dochters. Deze dochters zouden in hun leven namelijk vaker verder studeren, een goede baan krijgen én meer gedisciplineerd en gemotiveerd zijn. Dit zou komen doordat hun moeders hoge eisen stelden en maar bleven doorzeuren over goed gedrag. 

Nu weten we niet met welk zeur-o-meter de wetenschappers hebben gemeten, maar het klinkt allemaal wel heel interessant. 

Moeder-dochter band

De moeder-dochter relatie is een bijzondere en we weten dat niet iedereen die perfect-looking Lorelai en Rory Gilmore band heeft. Ook hier zag je dat elk huisje zijn kruisje heeft en dat het écht waar nergens is zoals het lijkt.

Nogmaals, iedereens situatie wat betreft hun moeder is anders. Maar, als je een moeder hebt die tijdens familiediners voornamelijk zeurt of je al een nieuwe partner hebt of dat je echt eens je huis moet gaan deep cleanen, dan mag je haar denk ik wel dankbaar zijn. Dat gezeur zou je namelijk wel succesvoller laten worden...

Lees ook: Dit zijn de populairste Franse babynamen