Alexandrea's man ging 3,5 jaar lang vreemd: "Ik heb hem vergeven"

Relaties door Rochèll

Samenzijn in een relatie betekent dat je trouw aan elkaar blijft en geen affaires aangaat. Althans, zo denken de meeste mensen erover. Alexandrea Acevedo (26) was al langer dan vijf jaar samen met haar man Micheal, toen ze ontdekte dat hij vreemdging. En dat al 3,5 jaar lang. Omdat ze hem niet in de steek wilde laten, besloot Alexandrea haar man te vergeven. 

Lees ook: Aimée gaat vreemd via Second Love: ‘Het heeft mijn relatie geholpen’

De leugens kwamen aan het licht toen Alexandrea afgelopen december de telefoon van haar man zag oplichten en een bericht voorbij zag komen. Ze besloot haar man direct te confronteren. 'Berichten van een vriend', volgens hem. Uiteindelijke gaf Micheal toe dat hij al 3,5 jaar lang een andere vrouw zag. "Toen ik er voor het eerst achter kwam dat hij me bedroog, was ik gekwetst, boos en vol ongeloof. Ik had altijd heel lovend over hem gesproken, dus om erachter te komen dat hij een affaire had gehad, was hartverscheurend voor mij. Ik ging door de cyclus van gekke emoties gedurende acht of negen dagen", vertelt ze tegen het nieuwsplatform Mirror.

Alcoholverslaving

Er werd gesproken over een echtscheiding. Micheal realiseerde zich dat hij moest veranderen, mocht hij zijn relatie nog willen redden. Hij moest aan zichzelf en aan zijn alcoholprobleem werken. Hij ging in therapie en sloot zich aan bij Anonieme Alcoholisten (AA), een organisatie voor mensen die kampen met alcoholverslaving. "Ik ging van verdrietig naar gekwetst naar boos naar verward en dan een beetje hoopvol. Hij deed er alles aan om zich te verzoenen", legt Alexandrea uit. Inmiddels werken de twee samen aan hun relatie. "Ik heb het gevoel dat mijn man een dieptepunt moest bereiken om op te groeien en een geweldige echtgenoot en geweldige vader te worden", aldus Alexandrea.

'Geweldige vader en echtgenoot'

Ze praten veel en proberen weer dichter naar elkaar toe te groeien. Maar helemaal zeker? Dat is Alexandrea niet. "Ik heb momenten van zwakte, momenten waarop ik denk dat hij zo lang tegen me heeft gelogen en wat weerhoudt hem ervan om het nog een keer te doen?", vertelt ze. Toch wil ze hem niet in de steek laten. Onder andere omdat hij altijd een 'geweldige vader en echtgenoot' is geweest.

Reacties op sociale media

De keuze om haar man te vergeven maakt op sociale media veel reacties los. “3 1/2 jaar????? Ik zou het gevoel hebben dat hij een vreemde was”, reageert iemand. Er heerst veel onbegrip, maar er zijn ook mensen die haar beslissing begrijpen. Zo schreef iemand: "Ik heb dit meegemaakt. Het heeft veel werk gekost, maar ons huwelijk is vandaag zoveel sterker dan ooit tevoren. Zolang hij maar een open boek is en jullie samenwerken."