Nesh (32) wordt wakker met geheugenverlies: "dacht dat ik 17 was en vergat dat ik een dochter had"

Lifestyle door Rochèll

Even een dutje doen terwijl je een film kijkt, en vervolgens wakker worden met geheugenverlies. Het overkwam de 32-jarige Nesh Pillay uit Toronto. Terwijl ze samen met haar vriend een film aan het kijken was, viel ze in slaap. Ze werd wakker en was direct in de war. Ieder uur verloor ze een stukje meer van haar geheugen: inclusief alle herinneringen aan haar dochtertje van zes jaar oud. Heftig!

Het gebeurde vorig jaar in oktober, toen Nesh nietsvermoedend een film aan het kijken was met haar vriend Johannes Jakope (30). Het stoten van haar hoofd in haar slaap heeft ervoor gezorgd dat ze haar geheugen verloor, denkt ze. Ze herinnert zich er echter niks van. Door een neuroloog werd na het voorval al snel bevestigd dat ze een hersenschudding heeft gehad, met daaropvolgend waarschijnlijk een reeks aanvallen. Dit heeft geleid tot geheugenverlies en traumatisch hersenletsel.

Ook lezen: Lyndsi (28) is allergisch voor zwaartekracht: "ik blijf 23 uur per dag in bed"

"Ik heb een kind?"

"Ik vergat dat ik een dochter had, maar wist dat ik constant bang was voor het welzijn van een klein kind", legt ze uit. "Ik heb een kind? Ik weet niet hoe ik voor een kind moet zorgen!", dacht ze. Ze noemde haar dochter ook niet haar kind, maar 'het kind'. "Waarvan ik me kan voorstellen dat het een schokkende ervaring voor haar was", vertelt ze tegen Mirror. 

Naast dat ze alle herinneringen aan haar dochter kwijt was, herkende ze haar vriend ook niet meer. "De hele ervaring was onwerkelijk, maar ik bleef gefocust op Nesh en haar behoeften. Ik was echt bang - ik wist niet wat ik moest doen of hoe ik haar moest helpen. Zou ze altijd zo zijn? Ik wist het gewoon niet", vertelt hij.

Geheugen weer terug

Inmiddels is het kortetermijngeheugen van Nesh weer genezen. Dit heeft wel een tijd geduurd. Inmiddels kan ze herinneringen aan haar vriend en dochter ook weer onthouden. Op dit moment werkt ze aan haar herstel. Op TikTok deelt ze haar verhaal.

@pillay.nesh