Lyndsi (28) is allergisch voor zwaartekracht: "ik blijf 23 uur per dag in bed"

Lifestyle door Elsemieke

Er zijn een heleboel vervelende allergieën op de wereld waar je last van kunt hebben, maar de Amerikaanse Lyndsi Johnson heeft er wel een héle bijzondere waar ze mee moet dealen. Vanwege haar allergie voor zwaartekracht brengt ze maar liefst 23 uur per dag in haar bed door.

Lyndsi (28) is allergisch voor zwaartekracht: "ik blijf 23 uur per dag in bed"

Jarenlang knalde ze met werken voor de marine, maar inmiddels ziet haar leven er heel anders uit. Lyndsi uit het Amerikaanse Bangor is pas 28 jaar oud, maar veel van het leven krijgt ze niet mee. Elke keer dat ze wat langer wil staan, valt ze flauw. Hierdoor spendeert ze maar liefst 23 uur per dag in bed. Slechts drie minuten achter elkaar kan ze rechtstaan: daarna valt ze flauw. Lyndsi heeft last van de ziekte Postural Tachycardia Syndrome (PoTS), wat ervoor zorgt dat haar hartslag omhoog schiet, elke keer wanneer ze opstaat of gaat zitten. Lyndsi zelf beschrijft het vooral als een allergie voor zwaartekracht. Haar conditie is zo slecht, dat ze maar liefst 10 keer per dag flauwvalt en alleen kan opstaan om te eten of te douchen. 

Aan huis gekluisterd

Vanaf oktober 2015 kreeg ze voor het eerst symptomen en daarna werd het alleen maar erger. Gelukkig is er wel iemand in haar leven die Lyndsi ondersteunt. Haar 30-jarige man James is er altijd voor haar. "Ik voel me een stuk beter wanneer ik lig", zo zegt Lyndsi tegen Mirror. "Ik had nooit gedacht dat ik op mijn 28e een douche stoel nodig zou hebben." Het huis kan ze ook niet meer verlaten. Ze slikt betablokkers om ervoor te zorgen dat ze 'slechts' drie keer per dag flauwvalt.