Ik Vertrek-kijkers over Walter en Marcel in Spanje: "liefde spat ervan af"

Media door Elsemieke

Gisteravond zagen we in Ik Vertrek hoe Marcel en Walter naar Spanje emigreren, samen met Walters alter-ego, Charlotte. Dat zorgde voor ontroerende reacties bij de kijkers.

Ik Vertrek-kijkers over Walter en Marcel in Spanje: "liefde spat ervan af"

Walter en Marcel gaan naar Spanje verkassen, omdat Walter al lange tijd niet meer gelukkig is. “Ik wil geen materie verzamelen, maar herinneringen”, zegt Walter. Ondanks hun enthousiasme om te vetrekken, laat het stel wel hun kinderen achter in Nederland. De zoon en dochter van het duo worden grotendeels opgevoed door een bevriend lesbisch stel en daar zullen ze ook blijven wonen. 

Eenmaal in Spanje bloeit Walter al snel op. “Hij loopt absoluut niet meer met zijn ziel onder zijn arm en deze beslissing is echt goed geweest", zegt Marcel. Walter begint niet alleen met Marcel, maar ook samen met zijn alter-ego Charlotte aan een nieuw begin in Spanje. “Ik neem Charlotte mee naar Spanje, maar ik weet niet hoe de Spanjaarden daar op reageren.”

Brood op de plank

Dat blijkt al snel helemaal goed te zitten en Charlotte kan bijklussen om brood op de plank te verdienen. Het klusbudget is namelijk op en omdat ze nog geen vergunningen hebben voor het runnen van de B&B, is Charlotte de enige die geld oplvert. “Het loopt nog niet storm. We eten nog steeds chocoladepasta op brood. Maar ik hoop wel op een plakje ham of rosbief binnenkort.”

Hoewel de eerste gasten inmiddels hebben geboekt, brak Walter zijn voet en kreeg hij een jichtaanval. Maar uiteindelijk kwam het dan toch allemaal goed. “Elke dag voelt als vakantie, het weer is heerlijk, de mensen zijn vriendelijk, en er is weinig stress." De reacties op Twitter zijn dus ook enorm positief. Hierbij een greep uit de enthousiaste berichten: