Goldband-zanger heeft spijt na drugsgebruik: "heb nu voorbeeldfunctie"

Media door Elsemieke

Seks, drugs en rock-'n-roll; het hoort een beetje bij het sterrenbestaan. In ieder geval als het aan de Haagse groep Goldband ligt. Tijdens het optreden van een van hun hits snuift zanger Milo Driessen voor het oog van de zaal een lijntje weg van de hand van een fan. Inmiddels heeft hij hiervoor publiekelijk zijn excuses aangeboden.

Goldband-zanger betuigt spijt na drugsgebruik op podium: 'Niet slim'

De populaire band Goldband won op Eurosonic Noorderslag de Popprijs, een van de meest belangrijke Nederlandse muziekprijzen. De Haagse band heeft het afgelopen jaar de grootste impact op de Nederlandse popmuziek gemaak, volgens de jury. Dat is niet de grootste reden tot nieuws, want vrijdag ontstond flinke commotie op sociale media toen een video rondging waarin te zien was dat zanger Milo drugs gebruikte, pal voor de neus van zijn fans. Hij snoof van de hand van een fan een lijntje cocaïne, en dit werd gefilmd.

De zanger zit op zijn knieën met de microfoon tussen zijn benen, terwijl hij het envelopje erbij pakt. Hij strooit wat witte poeder op zijn hand en snuift de substantie op. Opvallend is ook dat de zanger uberhaupt al onvast op zijn benen staat. 

"Doe geen drugs"

"Ik kan er heel duidelijk over zijn: ik had het niet moeten doen, ik heb het wel gedaan", zei de zanger over het incident op 3FM. "Mensen mogen hun mening erover hebben. Ik kan beloven dat ik het nooit meer op het podium ga doen." Goldband heeft een voorbeeldfunctie en daar is de zanger zich nu bewust van. "We zijn net bijvoorbeeld ook op de foto gegaan met jonge kinderen. Ik hoef ze daar niet aan te introduceren. Dus daar heb ik wel spijt van." Mede-bandlid Boaz Kok heeft een toevoeging. "Misschien nog even een message voor de kids: doe geen drugs, drugs is verkeerd. Ga naar school, maak je huiswerk."