Lisanne bevalt in Australië zonder enige hulp: "alles op gevoel"

Media door Elsemieke

Nederlandse vrouwen die in het buitenland wonen en in verwachting zijn: in het Net5-programma ‘Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland’ zien we hoe ze daarmee omgaan. Merel Westrik verwelkomt Lisanne, die in Australië een kindje op de wereld zet samen met Luke.

Baby in het Buitenland:

In het programma Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland reist Merel Westrik zes Nederlandse vrouwen achterna. Zij wonen samen met hun buitenlandse partner en zijn in verwachting, of net bevallen. Lisanne is pas 23 jaar en ze woont in New South Wales, Australië. Tijdens haar studie als dierenartsassistent woonde Lisanne eerst een tijdje in Zuid-Afrika. Ze ging daarna terug naar Nederland, maar het bleek niet de plek waar ze zich thuisvoelde. “Ik vond het helemaal niet leuk. Ik wilde reizen en meer van de wereld zien. Mijn stiefzus woont in Australië en mijn vader was er vaak geweest, dus ik dacht ‘waarom niet daarheen."

Heftig: Marisse (26) vertrekt in Grenzeloos Verliefd naar Gambia voor getrouwde man

Thuisbevalling

In een pub ontmoet ze al snel de Australische Luke. De twee wisten al heel snel dat ze kinderen wilden. "Het zat goed tussen ons dus besloten we ervoor te gaan." Lisanne en haar Luke zijn dol op de natuur en dus wil ze graag thuis bevallen, zonder medische hulp. “Als er iets met de baby gebeurt, dan is dat zo. Alles gebeurt om een reden." Ook stopt ze na de twintig weken echo met de check-ups bij de verloskundige. "Het was niet nodig, ik voelde me goed. Echo’s zijn qua straling niet heel goed. Ik voelde me goed dus ik vertrouwde het ook zonder.” Ook vaccinaties krijgt het kindje niet en de placenta wordt in de vriezer bewaard. "Ik doe alles op gevoel.” 

Eke moest bevallen in Ecuador: "vertrouwde gynaecoloog totaal niet"