Niek door het stof in Expeditie Robinson aflevering 12: "door Thijs in zijn macht"

Media door Elsemieke

De laatste eilandraad heeft er vooral bij Thijs flink ingehakt in 'Expeditie Robinson'. Thijs neemt het Niek niet in dank af dat hij het bondje tegen Vincent verraden heeft. En die is daar op zijn beurt weer gefrustreerd over.

Niek door het stof in Expeditie Robinson aflevering 12

Thijs, Dzifa, Niels en Niek kwamen vorige aflevering op het idee om de sterke speler Vincent uit het spel te stemmen. Wanneer Niek zich enorm schuldig voelt over dit bondje - omdat hij en Vincent vrienden zijn - besluit hij Vincent te vertellen dat er een plan is om op hem te stemmen. Niek wil in Expeditie Robinson afleverig 12 zijn excuses aanbieden voor zijn actie, maar Niek baalt wel enorm hoe Thijs met de situatie omgaat. "Hij heeft een beetje het gevoel alsof hij mij in z'n macht heeft. Dat vind ik niet zo prettig. Maar ik ga het niet tegen hem zeggen, want dan wordt hij alleen maar bozer."

Last van die irritante pieptoon in Expeditie Robinson? Hier kwam dat door

Eigen eiland

Vincent zelf heeft het na het vertrek van Chatilla en Mike prima naar zijn zin op afvallerseiland. "Mijn eigen eiland, heerlijk. Ze hebben echt de verkeerde weggestuurd." Dit eiland voelt voor hem niet als een verliezerseiland. "Ik heb de mogelijkheid om mezelf aan te sterken. Dat ga ik ook doen, zodat ik nog sterker in de halve finale verschijn."

Verdriet

Niels merkt ondertussen dat hij niet meer bezig is met het winnen van het programma. Hij ziet dat er veel verdriet van mijn vader omhoog komt. "Ik wilde heel graag voor hem winnen. Maar nu beleef ik de expeditie heel anders. Ik ga liever tijd met mijn gezin spenderen dan dat ik hier voor de winst ga. Dus ik hoop dat jullie vanavond op mij gaan stemmen." Andere kandidaten willen eigenlijk van de gelegenheid gebruikmaken om Ferry naar huis te sturen. Toch wordt Niels door zijn medekandidaten naar huis gestuurd. Voor afvallerseiland kiest hij natuurlijk niet. "Ik ga lekker naar huis."