ZeTipt: Albums

Media door Madelon

Sanne tipt: Racoon ? Liverpool Rain
?Even dacht ik dat ze voorgoed gestopt waren met het maken van muziek, maar het bleek gelukkig te gaan om een korte rustpauze. Ik heb het over Racoon. In mei kwamen ze met hun nieuwste cd Liverpool Rain: een prachtig album, met de melodieuze popliedjes die we van de heren gewend zijn. Liedjes in het rijtje van Feel Like Flying en Love You More vinden we op dit album terug, waaronder de hitsingle No Mercy. Maar daarnaast ook meer singer-songwriterachtige nummers, zoals Don?t Give Up the Fight. Wat mij betreft raakt Racoon met dit album wat meer het grote publiek. Zeker de moeite waard om eens te gaan luisteren!?

Jet tipt: Michael Jackson ? History
?Als klein meisje zong ik alle liedjes van dit album keihard mee (al had ik geen idee flauw idee waar ze over gingen), terwijl ik al moonwalkend door de huiskamer danste. De emoties die Michael Jackson via zijn liedjes wist over te brengen, raakten mij als kind al. Nu nog steeds betekent het album heel veel voor me; niet alleen vanwege de dood van The King of Pop, maar ook door alle herinneringen die ik bij de nummers heb. Die leuke vakantie waarin we dat ene liedje keer op keer luisterden in de auto, mijn eerste verliefdheid, dat vriendinnetje van vroeger waarmee ik altijd playbackshowtjes opvoerde... Dit album zal altijd belangrijk voor me blijven en nu nog steeds zet ik ?m af en toe keihard op, om al moonwalkend door mijn kamer te dansen!? 

Karin tipt: 2 Unlimited ? No Limits
?Ja, ik kan nu wel heel smaakvol met Adele of Beyoncé aankomen, maar als ik me bedenk welke cd?s ik in mijn hele leven het meest gedraaid heb, waren dat toch echt die van 2 Unlimited... Ik was vroeger verliefd op Ray, wilde eruit zien als Anita (wat overigens niet gelukt is) en m?n kamer hing vol met posters! Wil je weer even terug naar de nineties, draai dan No Limits of Real Things en je waant je weer even in de tijd van de house, tuinbroeken en de getekende lijntjes om de lippen. Heerlijk toch??

Madelon tipt: Justin Timberlake ? FutureSex/LoveSounds
?Wat muziek betreft is mijn smaak ontzettend breed, maar mijn all time favorites zijn stiekem toch wel de commerciële hitmachines als Beyoncé, Christina Aguilera en Justin Timberlake. Van laatstgenoemde kan ik het album FutureSex/LoveSounds echt grijs draaien. De nummers die erop staan zijn heerlijk dansbaar en vervelen me nooit ? vooral op Lovestoned kan ik helemaal uit mijn dak gaan. Ik was in 2007 bij de FutureSex/LoveSounds-tour en serieus: WAUW! Wat was dat een ge-wel-dige show. Echt één van de beste die ik gezien heb. Dit album is dus een aanradertje!?

Myrre (Girlscene) tipt: Paul Simon ? Anthology
?Mijn vader is al heel lang fan van Paul Simon, dus ik huppelde als driejarig meisje al door de kamer op het nummer You Can Call Me All. Ik ben echt met deze muziek opgegroeid en het verveelt me nooit. Als ik één van Pauls nummers hoor, word ik gewoon spontaan vrolijk en ik zie mezelf dan weer als klein meisje met mijn vader in de huiskamer dansen. Er zijn nog een heleboel andere artiesten die ik ook leuk vind, maar Paul Simon blijft gewoon geweldig!?

Wat is jouw all time favorite album?