Wat is BeReal: dit is alles wat je erover moet weten

Media door Zita

Wat is BeReal? Misschien heb je er nog nooit van gehoord of maak je er juist gretig gebruik van. De naam van de app verklapt het al een beetje. Het draait er namelijk om dat je ‘echt’ bent. Je laat zien wat je doet en gebruikt geen filters. Of BeReal nu ook echt zo real is en al andere ins and outs over deze app, vertellen wij je in dit artikel.

Wat is BeReal?

Sinds een aantal maanden maken veel mensen gebruik van deze nieuwe social media app. Het motto van deze app is dat het perfecte of neppe plaatje niet bestaat. Je gebruikt hier namelijk geen filters, facetune of andere poespas. Op je telefoon krijg je een melding dat het tijd is om een BeReal te plaatsen. Je hebt dan twee minuten de tijd om een BeReal te maken en te delen met je vrienden. Je camera maakt dan een foto én een selfie tegelijkertijd. Hierdoor zie je een ‘real’ moment uit het leven van je vrienden. Daarnaast zie je alleen de BeReals van je vrienden wanneer jij ook een BeReal post. Voor wat, hoort wat. Lukt het je niet binnen twee minuten je BeReal te posten? No worries, je plaatst een BeReal wanneer jij dat wilt.

De kracht van BeReal

Het leuke van BeReal is dat iedereen op hetzelfde moment een melding krijgt om een BeReal te plaatsen. Hierdoor ben je nog meer connected met je vrienden en krijg je iedere dag een klein kijkje in hun leven. Daarnaast is het ook mogelijk om op de BeReals van je vrienden te reageren met een comment of met een RealMoji. Een RealMoji is een emoji die gemaakt is van jouw (real) gezicht. Hoe leuk! Met een RealMoji maak je bijvoorbeeld een lachende, verbaasde of verliefde emoji om te reageren op je vrienden.

BeReal weetjes

Ondanks dat BeReal een vrij simpele app is waar niet heel veel in kan, zijn er toch een aantal leuke dingen die je misschien nog niet wist. Zo zie je bijvoorbeeld hoe vaak iemand een BeReal opnieuw heeft gemaakt. Dit doe je door op de drie puntjes rechtsboven de BeReal te klikken. Het aantal retakes is het aantal keer dat iemand een BeReal opnieuw heeft gemaakt. Wil je niet dat mensen dit kunnen zien? Sluit dan de gehele app af als je een BeReal hebt gemaakt die je niet leuk vindt.

Wanneer je eenmaal een BeReal hebt gepost en je wil deze toch verwijderen, is dit ook mogelijk. Klik bij je eigen BeReal op de drie puntjes en klik rechts onderin op options. Hier verwijder je jouw BeReal.

Op BeReal kies je ervoor om je locatie wel of niet te delen met je vrienden. Wanneer iemand z’n locatie deelt en je klikt hierop, zie je op een kaart precies waar diegene z’n BeReal heeft genomen. Tot slot zie je ook wanneer iemand een screenshot van jouw BeReal heeft gemaakt. Oops! Denk dus altijd twee keer na voor je een screenshot van iemands BeReal maakt.