Voorbijrijdende scooterrijder blijkt grote drugsdealer in 'Bureau Arnhem'

Media door Elsemieke

Ewout Genemans maakt voor RTL documentaires over uiteenlopende onderwerpen. Zo volgde hij de Nederlandse Anna Bron die 40.000 euro per maand verdient met pikante content schieten. In zijn nieuwe serie is Ewout op pad voor ‘Bureau Arnhem’. 

Ewout Genemans kijkt mee met politie in 'Bureau Arnhem'

Dinsdagavond was er weer een aflevering van Ewout Geneman's Bureau Arnhem op televisie te zien, waar Ewout Genemans 80 dagen lang agenten van de Nederlandse politie in Arnhem heeft gevolgd. Wanneer Ewout in de politieauto zit, rijdt er plots een jongen op een scooter voorbij. De agenten houden hem staande en vragen om zijn rijbewijs. De agenten willen hem al bijna laten gaan wanneer de jongen een rijbewijs bij zich heeft, als één van de agenten hem nog even vraagt of hij wiet heeft gerookt. "Ja een paar uurtjes geleden", geeft hij toe. Als de agenten vragen of ze mogen kijken, wordt het spannend. "Heb je helemaal niks bij je, ook geen softdrugs?"

Coke en heroïne

Als agenten zijn tasje doorzoeken vinden ze drugs en ook flink wat contant geld. De jongen legt uit dat hij het geld net gepind heeft en dat het om 'iets minder dan 300 euro' gaat. "Dit ziet er niet uit als geld dat net gepind is", menen de agenten. Als ze verder door zijn spullen zoeken vinden ze nog een zakje met geld en ook een visitekaartje van een advocaat. Ook vinden ze flink wat heroïne en coke in zijn ondergoed. De jongen wordt mee naar het politiebureau genomen en hij krijgt een flinke geldboete. Ook hebben de agenten de jongen aangemeld voor een hulpverleningsprogramma om hem uit het drugscircuit te halen.