Monique Westenberg kan niet daten door media-aandacht: "krijg geen kans"

Celebs door Elsemieke

Nu Monique Westenberg (44) niet meer samen is met André Hazes, is ze wel weer toe aan een nieuwe liefde. In 'Beau Monde' vertelt ze dat er 'vast een nieuwe man' in haar leven zal komen. Toch zit ze op daten niet echt te wachten.

Monique Westenberg kan niet daten door media-aandacht: "krijg geen kans"

Hoewel Monique Westenberg een geboren moeder lijkt, zal een tweede kindje er hoogstwaarschijnlijk niet meer komen. "Inmiddels heb ik er vrede mee dat het bij één zoon blijft." Aan BeauMonde vertelt ze dat André Hazes nog steeds haar grote liefde is, en zij die van hem. "We houden van elkaar, maar ik denk dat de vorm die we nu hebben gevonden - als papa en mama - ons alle drie veel meer brengt."

Geen kans

Ondanks alles gunt Monique zichzelf wel een nieuwe liefdespartner. "Nu denk ik weleens: oké, er zal in de toekomst vast een andere man in mijn leven komen." Veel zin om te daten heeft ze niet, omdat ze bang is voor alle media-aandacht. "Hoe moet ik gaan daten? Zie je mij al ergens op een terras zitten met iemand? Dan staan er meteen foto’s met enorme koppen in de roddelbladen. Ik krijg niet eens de kans om kennis te maken met een man."

Monique Westenberg over breuk met André Hazes: "ik haatte hem"

Als gezin op vakantie

In maart 2021 verbrak André Hazes zijn verloving met Monique, de moeder van zijn zoontje. "De ochtend nadat onze breuk bekend werd, moest ik het schoolplein op met onze zoon. Ik voelde me bekeken, eenzaam in mijn verdriet", vertelt Monique. "In samenspraak met de schoolleiding werd een bericht in de ouder-schoolapp geplaatst waarin ik aangaf liever te hebben dat mensen mij aanspraken dan dat ze niets zeiden en van alles dachten. De uitkomst was fijn: zelfs ouders die ik niet kende, steunden me." De ouders van Monique scheidden toen ze 7 was, maar bleven bevriend en gingen ook nog samen op vakantie. Voor Monique en André is dit een groot voorbeeld.