Dit zijn de lekkerste theesoorten voor de herfst

Vrije tijd door Zita

Tijdens de herfst is niets zo lekker als binnen te zitten, onder een dekentje, met een kopje thee. Voor de theeleuten onder ons is dit dan ook het favoriete seizoen. Er zijn namelijk een hoop lekkere smaken die perfect bij de herfst passen. Daarom hebben wij de lekkerste theesoorten voor de herfst voor jou verzameld, zodat je de hele herfst door heerlijke thee drinkt.

Herfst thee soorten

Waar we in de zomer fruit-achtige en lichte theesoorten drinken, drinken we in de herfst juist kruidige en donkerdere theesoorten. Denk aan smaken als kaneel, chai latte, rooibos en karamel. Zeker wanneer dit soort smaken jouw voorkeur hebben, is de herfst het perfecte thee-seizoen voor jou. De lekkerste theesmaken voor de herfst hebben we voor je op een rijtje gezet.

1.    Kruidige chai thee

Chai latte is een warme drank op basis van thee, kruidige specerijen en melk. Wanneer je de melk weghaalt, houd je dus een heerlijke, kruidige thee over. Kruiden die in chai zitten zijn kardemom, gember, kaneel, zwarte peper, kruidnagel, steranijs, nootmuskaat en venkel. Een perfecte combinatie van specerijen die je een écht herfstgevoel geven. Daarnaast hebben deze kruiden ook veel gezondheidsvoordelen. Klinkt als een win-win.

2.    Appel kaneel thee

Kaneel is een smaak en geur die perfect bij de herfst past. Er zijn verschillende theemerken die de smaak appel kaneel in hun assortiment hebben en wij begrijpen wel waarom. Het is namelijk een heerlijke, warme theesmaak die niet te missen is in de herfst. Kortom, dit klinkt als herfst in een zakje en wil je zeker drinken deze herfst.

3.    Rooibos thee

Rooibos drink je het jaar door, maar vooral in de herfst is dit een topper. Het is een echte klassieker en is zeker niet te missen in jouw theedoos. De smaak van rooibos is op zichzelf als vrij zoet, dus extra honing of suiker toevoegen is niet nodig. Er zijn ook verschillende variaties op rooibois thee, zoals rooibos met citroen en gember. Yummie.

4.    Minty Morocco

Muntthee is een heerlijke thee die je het hele jaar door drinkt. Door hier kaneel aan toe te voegen, maak je de thee écht herfstig. Dat is precies wat de thee Minty Morocco is. Deze thee is niet te sterk en te zwaar, maar heeft toch de herfsttinten die je wil. Zeker de moeite waard om deze theesoort in te slaan.

Er zijn heel veel theesoorten, maar met deze theesoorten kom je de herfst goed door.