5x pompoenboerderijen in Nederland die jij dit najaar wilt bezoeken

Vrije tijd door Chloe

Ben jij nog op zoek naar een leuk herfstuitje? Bezoek dan een pompoenboerderij bij jou in de buurt. Inmiddels komen er ieder jaar weer meer bij in ons kikkerlandje. Pompoenkwekerijen stallen de pompoenen prachtig uit zodat jij met de perfecte pompoen naar huis kunt. Benieuwd waar je dit jaar terecht kan voor een bezoekje aan de pompoenboerderij? Hier vind je de leukste pompoenboerderijen.

Pompoenboerderij Onderdijk (Noord-Holland)

Deze pompoenboerderij valt direct op als je erlangs rijdt. Hier vind je duizenden pompoenen die binnen en buiten zijn uitgestald. Ook geven ze hier workshops waarbij je pompoenen kunt uithollen en verkopen ze leuke cadeautjes. Zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent.

De Marlequi (Noord-Holland)

Dit is de grootste kwekerij van Noord-Holland. Je vindt hier dan ook niet alleen sierpompoenen, maar ook eetbare pompoenen. Ze hebben enorm veel verschillende soorten, vormen en maten, waardoor er dus altijd wel een pompoen voor jou tussen zal zitten. Je vindt De Marlequi in Warmenhuizen.

De Pompoenenwinkel (Noord-Brabant)

De Pompoenenwinkel vind je in het Brabantse Drunen. Hier hoef je niet te zoeken, want alle pompoenen liggen netjes gesorteerd op soort. Ze hebben de meest bijzondere soorten en sommige zijn zelfs eetbaar. Een feestje voor de pompoenliefhebber.

Monique’s Pumpkin Factory (Zuid-Holland)

Deze pompoenkwekerij in Lisse wil je zeker een keer bezoeken. Uitgestald in de tuin vind je de mooiste pompoensoorten. Ze zijn er dan ook in allerlei soorten en maten. Zorg wel dat je er op tijd bij bent, want op is op.

Charlottes Pompoenen (Zeeland)

De meeste van ons moeten hier wel een stukje voor rijden, maar als je in de buurt bent is het zeker een bezoekje waard. Deze pompoenwinkel vind je namelijk in het Zeeuwse IJzendijke en ligt vlakbij de Belgische grens. Je kunt hier natuurlijk pompoenen kopen, maar je kunt ze ook zelf rapen of je eigen pompoen leren uithollen voor Halloween.