Jessie Jazz Vuijk (27) is alcoholist : "overdag groene smoothies"

Celebs door Elsemieke

Jessie Jazz Vuijk werd op 17-jarige leeftijd gescout door een modellenbureau, waarna haar carrière als model begon. Inmiddels kennen we haar vooral van haar social media, waar ze ons een blik geeft in haar schijnbaar 'perfecte' leven. Niets is minder waar, zo vertelt Jessie in haar podcast. 

Jessie Jazz Vuijk (27) is alcoholist : "overdag groene smoothies" 

Jessie Jazz Vuijk is pas 27 jaar en heeft op het oog echt een droomleven. Een prachtig huis op Ibiza met het strand om de hoek en een liefdevolle relatie met presentator Kaj Gorgels. Toch vertelt Jessie in haar podcast dat ze al jaren met een groot probleem kampt. “Ik ben een alcoholist." In september 2015 werd ze op 20-jarige leeftijd gekroond tot Miss Nederland. Deze bekendheid zorgde ervoor dat ze een jaar later te zien was in Expeditie Robinson. In 2018 won ze het programma Boxing Stars.

Opgegroeid met alcoholisme

Toch is het niet alleen maar vrolijk succes waar Jessie mee te maken krijgt. "Ik lig dan wellicht niet onder een brug en ik heb een succesvol bestaan, ik ben heel gelukkig, ik ben spiritueel verbonden, ik doe heel veel mooie dingen, maar dat ik een alcoholprobleem heb, is niet te ontkennen." Jessie vertelt dat ze is opgegroeid met alcoholisme. "Om een voorbeeld te geven: ik weet nog dat als ik vroeger uitging in Vlaardingen en met mijn broer langs kroegen liep, mensen riepen: 'Hé, je bent toch een Vuijkje? Wil je nog wat zuipen?' Dus zo stond mijn familienaam bekend. Alcohol was gewoon heel erg aanwezig.'"

Genieten met een wijntje

Toen ze naar Amsterdam verhuisde, ging het pas echt mis. "Ik lag iedere zaterdag verrot op de bank en was niet meer aanspreekbaar. Ik heb het toen ook wel met Kaj gehad over minderen, maar ik kon er gewoon niet mee ophouden. Ik gebruikte een wijntje om te kunnen mengen met de rest. Overdag groene juices en yoga en ’s avonds op de tafels dansen, dat was mijn levensmotto." Wanneer Jessie op een avond met Kaj en een vriendin uitgaat, veel te veel drinkt en de volgende ochtend met een flinke kater wakker wordt." Daarna besloot Jessie niet meer te drinken. "Ik wil die persoon zijn die zo verbonden is met zichzelf dat ze gewoon helemaal zichzelf durft te zijn overal waar ze komt."