Dee van der Zeeuw over online 'moedermaffia': "goedbedoeld advies is irritant"

Celebs door Elsemieke

Je kunt haar kennen als de ex van vlogger Enzo Knol, maar inmiddels heeft de 25-jarige Dee van der Zeeuw haar eigen fanbase op Instagram en YouTube. Met meer dan 1,5 miljoen volgers behoort ze tot een van de grootste influencers van Nederland. Onlangs is ze bevallen van een dochtertje. En op Instagram deelt ze hoe ze omgaat met de online 'moedermaffia'.

Dee van der Zeeuw over online 'moedermaffia': "goedbedoeld advies is irritant"

Dee van der Zeeuw (25) geniet volop van het moederschap nadat ze op 15 september beviel van haar eerste kindje Elin Júne Gerbrands. Toch heeft ze sindsdien ook te maken met de moedermaffia. Vanwege haar 1,5 miljoen volgers op Instagram en haar YouTube kanaal krijgt ze veel ongevraagde babyadviezen. "Over die goedbedoelde adviezen hè. Ik snap het. 99% van de tijd zijn ze zó goed bedoeld, maar als moeder word je overspoeld met adviezen van alle kanten en kan je zo onzeker maken."

Zelf aanvoelen

Dee vertelt over de kleding- en luiermaat die ze had gekocht voor haar dochtertje, omdat het meisje volgens de influencer niet zo'n grote baby zou zijn. Maar dat vonden haar volgers maar vreemd. "Zowel op Instagram, YouTube als in het ziekenhuis werd ik bekritiseerd. Onzin was het voor een baby 3200 gram en 51 cm. We zijn ondertussen drie weken op weg en ze draagt nog steeds maat 44 en luiermaat 0." Dee vindt het goedbedoelde advies soms dan ook 'onwijs irritant'. "Hiermee wil ik zeggen dat je het als moeder vaak het beste zelf aanvoelt. Dán is het onwijs fijn dat er zoveel lieve mensen hun ervaringen delen. Maar vergeet niet dat, hoe goed bedoeld je advies ook is, het ook gewoon onwijs irritant kan zijn. Haha."

Vlogger Dee van der Zeeuw openhartig over 3 miskramen: 'ik wil de zwijgcultuur doorbreken'

Dee van der Zeeuw miskraam

In een emotionele video deelde Dee eerder dit jaar dat ze maar liefst drie miskramen heeft gehad. "2021 zou het jaar worden waarin wij ouders zouden worden. Je kent de risico's, je weet dat het niet allemaal vanzelf hoeft te gaan, maar dit verwacht je nooit. Ik weet dat wij niet de enige zijn, dus ik wil de zwijgcultuur doorbreken."