De schoenentrends voor in de herfst en winter van 2022/2023

Fashion door Juliët

Nu het kouder begint te worden, moeten we ook maar eens door onze schoenenstash gaan. Geen slippers of sandalen meer. Pak de boots er maar weer bij. Of heb je nieuwe nodig? Lucky you, de trends voor dit jaar zijn weer fantastisch!

Of je nu houdt van laarzen, sneakers of hakken: alle drie toffe varianten die je kunt blijven dragen in het najaar. Schoenen maken de outfit tenslotte compleet.

1. Teddy sneaker

De teddy trend is dit jaar ook terug te zien in schoenen. Een echte musthave voor het herfst-winterseizoen, is een toffe sneaker. Ook zo obsessed?

 

2. Hoge overknee boots

De overknee boots kennen we in allerlei soorten, maar er bestaat een nog hogere variant: de lieslaars. Hoe hoger hoe beter. Of je ze nu over een broek of onder een jurkje draagt, je benen hoeven geen kou te lijden. Een heel toffe, gewaagde schoenentrend voor aankomend najaar.

overknee boots

3.  Retro sneaker

Een comeback sneaker die al eerder is uitgebracht. Een variant die is afgeleid van het Air Jordan-model. Een gave sneaker met een edgy en sporty touch. Dankzij het leer extra makkelijk schoon te maken. Het hoge model is ideaal voor de koude dagen en door klittenband kun je ze makkelijk sluiten.

4. Ballerina's 

Ballerina’s in de herfst? Jazeker, ook deze oudjes uit de 00’s maken een comeback. Ze zijn in allerlei soorten stijlen te krijgen. Misschien past deze faux krokodillen versie wel helemaal bij je.

5. Kittenheel

Naast de ultrahoge hak, presenteren we voor de Bambi’s onder ons: de minihak. De 'kittenheel' hoort ook thuis op dit lijstje. Door de lage hakhoogte lopen de laarzen heel comfortabel. Gaaf met suède of leer. 

6.   Ultrahoge platforms

Dit najaar gaan we veel de hoogte in. Met de ultrahoge platforms val je extra goed op. Vooral handig voor de dames die wat kleiner zijn. Door veel modehuizen is deze variant aangeprezen als een musthave voor het najaar.