8 manieren om je schoenen op te pimpen

Mode & trends door Marleen_S
Je hebt een nog grotere schoenencollectie dan de plaatselijke Schoenenreus, maar toch sta je elke dag voor hetzelfde dilemma: je hebt geen pump die bij je outfit past. Alles is saai, afgedragen en gewoon, bleh. Hoog tijd voor een DIY!

Schoenen maken de man, maar ook zeker de vrouw. Helaas, je knalrode banksaldo laat het helaas niet toe elke maand naar de dichtsbijzijnde schoenenwinkel te hollen om weer drie paar nieuwe laarzen aan te schaffen. Neem in plaats daarvan de afslag naar de hobbywinkel, sla wat knutsel en freubel spulletjes in en gaan aan de slag met deze simpele DIY's!
 

Glitter & Glamour
Heb je om wat voor reden dan ook die oude pumps uit het jaar nul nog altijd bewaard? Voor je ze in de zak van Max stopt, probeer dan eerst deze DIY. Deze werkt wel het beste voor gladde pumps. Het enige wat je nodig hebt is goede textiellijm en een potje met je favoriete kleur fijne glitters. Smeer je pumps in met een kwast, strooi de glitters er gelijkmatig overheen en laat het geheel een nachtje drogen. Spuit de volgende dag je pumps in met een beetje haarlak zodat de glitters stevig blijven zitten. Tip: loop er niet mee in de regen en gebruik een krant tijdens het bewerken van je pumps!
 

Schoenzolen
Waarschijnlijk heb je de winactie al voorbij zien komen hier op Ze.nl, maar de meest eenvoudige manier op je schoenen een andere look te geven, is door de zool te veranderen. Of het nu een hooggehakt laarsje of een pump is, de zool bepaalt de look. Bij Liquid Heels kun je hele leuke zoolstickers krijgen voor een fijn prijsje. Wil je het nog goedkoper? Koop dan textielverf bij de hobbywinkel en verf je zolen in een kek kleurtje. Even insprayen met een goede schoenspray en je bent klaar om te gaan!
 

Juweeltjes van schoenen
Helemaal hot en happening aankomende herfst zijn de enkellaarsjes. Je kunt ze in alle kleuren krijgen, maar vaak zijn ze eigenlijk ook wel een tikkeltje saai. Je pimpt ze zo op door de hak met juwelen te bezetten! Wederom heb je weer een goede textiellijm nodig en steentjes van verschillende grootte. Je kunt kiezen om (zoals op het plaatje) de steentjes in één kleur te  houden, maar wil je het wat speelser, dan kun je all the way gaan en alle kleuren van de regenboog kiezen. Plaats eerst de grote stenen op de gewenste plekken en zet de kleinere steentjes er later tussenin. Beetje haarlak en schoenenspray als je kunstwerkje klaar is en je kunt shinen op ieder feestje!
 

Gekleurde wedges
Zomer of niet, de wedge (oftewel de sleehak) blijft een grote modehit. In de vorm van laarzen, pumps en open schoenen: de wedge is populair. Wil je je good old sleehak een opknapbeurt geven? Dan verander je toch gewoon de kleur van de hak? Dat kan op eindeloos veel manieren. Met studs waar je een kruisje mee maakt, verf, een stukje stof dat je er op naait (gebruik dan wel stevig draad) of franjes. Deze laatste kun je krijgen bij een fourniturenzaak. Naai voor het effect nog een paar franjes op de punt van de schoen en het plaatje is compleet.
 

Aan de ketting
Misschien heb je ze nog wel ergens liggen; Die oude zilveren kettinkjes waarvan de bedeltjes er al lang en breed vanaf zijn gevallen en maar een beetje liggen te verstoffen in je sieradenkistje. Zoek ze maar weer op, want met deze DIY heb je ze hard nodig. Op Follow Fashion vind je de volledige DIY, maar het principe is heel eenvoudig. Perforeer een gaatje aan de voorkant van je laars (kies bij voorkeur een laars van niet al te dik materiaal). Verbind door middel van een ijzerdraadje de ketting en je laars met elkaar. Sla de ketting achterlangs om je schoen heen en maak ook het andere uiteinde vast met een ijzerdraadje. Tip: heb je nog wat oude bedels over? Naai deze vast aan de ketting.
 

Stap, stop, stippen
Scoor een paar simpele balerina's bij de H&M of Van Haren voor een tientje en een beetje textielverf bij de hobbywinkel. Tape (behalve de punt) je schoen af en kneed van een beetje kneedgum kleine balletje die je kris kras op de punt plakt. Verf vervolgens je schoenpunt (ook over de balletjes) en laat het een tijdje drogen. Verwijder tot slot de balletjes en klaar zijn je stippen schoenen.
 

Neon band
Bij de fourniturenzaak heb je een heel scala aan elastieken banden. Je hebt doodnormale witte die gebruikt worden voor broeken, maar tegenwoordig vind je er ook hele hippe gekleurde varianten. Zoals een fel kleurtje neongeel of neonroze. Je zwarte ballerina pimp je hier binnen no time mee op. Naai aan de band een stukje klittenband, net zoals aan de binnenkant van je schoen en je kunt heel makkelijk een keer van band wisselen of de band weglaten als je er geen zin in hebt. Zorg wel dat je genoeg band hebt om een draai te maken zodat je je voet hierin kan steken (zie plaatje). 
 

Colourblocking
Vorige herfst/winter waren Clarks razend populair en ook dit jaar kun je er zeker weer mee gezien worden. Om je oude paar van vorig jaar nieuw leven in te blazen, is het leuk om de zijkanten te voorzien van een nieuw kleurtje. Je kunt kiezen voor goud zoals op het plaatje, maar ook in een sterk contrasterende kleur. Zo krijg je een colourblocking-effect. Helemaal fashionable!

Welke schoenen-DIY ga jij op een regenachtige middag eens uitproberen?
 

Bron beeld: Pinterest