Heleen van Royen openhartig in Vier Handen op Een Buik: "psychose na eerste bevalling"

Media door Elsemieke

In Vier Handen op Een Buik loodsen BN'ers de tienermoeders en -vaders door deze bijzondere en spannende tijd. Zo ook Heleen van Rooyen. Zij helpt de 20-jarige Levi die in verwachting is van haar eerste kindje met haar vriend Martin (22). En daarbij doet Heleen van Rooyen zelf ook een aantal bijzondere onthullingen over haar eigen zwangerschappen.

Heleen van Royen openhartig in Vier Handen op Een Buik: "psychose na eerste bevalling"

"Het is mooi om vrouwen te ontmoeten die op het punt staan moeder te worden. Je bouwt een sterke band op met ze", zei Heleen van Rooyen over haar deelname aan Vier handen op een buik, waarin we jonge meiden volgen die in verwachting zijn van een kindje. Vanavond zien we het verhaal van Levi (20). De zwangerschap is een grote verrassing omdat Levi het syndroom van Turner heeft. Hierdoor is het moeilijker om zwanger te raken. Levi en Martin toch enorm in de wolken met de zwangerschap, maar er moet nog veel geregeld worden. Heleen van Royen komt ze helpen.

Dit zijn de BN'ers die de jonge moeders helpen in Vier Handen Op Een Buik

Psychotisch

Levi en Martin wonen niet samen en zodra Levi een kindje krijgt, moet ze uit haar huidige woning. Martin heeft nog maar net een nieuw baantje heeft en hij woont ook nog op kamers, dus ze hebben niet de financiële middelen om samen iets te huren. Heleen neemt Levi mee naar een moeder & kind huis, maar Levi en Martin wantrouwen door hun instabiele jeugd de hulpverlening. Heleen van Royen helpt hen door over haar persoonlijke ervaringen te vertellen. “Na de bevalling van mijn eerste dochter ben ik psychotisch geworden. Toen was het heel moeilijk om te bewijzen dat ik zelf voor m’n baby kon zorgen. Dat vond ik echt verschrikkelijk. Het is een van de ergste dingen die ik heb meegemaakt, eigenlijk.” 

Kijkers op Twitter zijn onder de indruk van de manier waarop Heleen het koppel helpt, zo blijkt wel uit enkele tweets.