Zien: de honden van Queen Elizabeth nemen afscheid van hun baasje

Celebs door Elsemieke

Waar Queen Elizabeth was, waren haar corgi's. Nu de koningin overleden is, konden ook de kleine viervoeters afscheid nemen van hun geliefde baasje. En dat zorgt voor aandoenlijke beelden die de hele wereld over gaan.

Honden Queen Elizabeth nemen afscheid van hun baasje

De staatsbegrafenis van Queen Elizabeth was live te volgen en miljarden mensen zagen hoe wereldleiders, familieleden en bekenden afscheid namen van de Britse Queen. Daar hoorden ook Elizabeth’s honden bij. De beelden van de corgi's die afscheid nemen van de Queen gaan inmiddels de hele wereld over. De hondjes van Elizabeth, Sandy en Muick, waren aanwezig bij de uitvaart van hun eigenaresse. “De corgi’s Sandy en Muick wachten op de aankomst van Hare Majesteit op Windsor Castle. Het zijn de laatste twee corgi’s van de koningin, en werden haar geschonken door prins Andrew en Sarah Ferguson", aldus de voice-over bij de beelden op YouTube. 

Dit verandert er nu de Britse Queen Elizabeth II (96) is overleden

Queen Elizabeth II had vier honden na: wat gebeurt ermee?

Koningin Elizabeth (96) is overleden, 'London Bridge is Down'. Haar oudste zoon Charles was al bij de koningin thuis en in zijn bijzijn is Elizabeth op 8 september 2022 vredig overleden op het Schotse kasteel Balmoral. Elizabeth laat niet alleen vier kinderen, acht kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen na, maar ook haar geliefde viervoeters. "Mijn corgi's zijn familie." Op het moment van haar dood had de Queen vier honden: twee Pembroke Welsh Corgi's, een Dorgi (Corgi-Dachshund-mix) en een Cocker Spaniel. De koningin had tijdens haar regeerperiode meer dan 30 honden en dat waren allemaal afstammelingen van de eerste Susan, die ze kreeg voor haar 18e verjaardag. 

Elizabeth had een ​​praktische benadering voor hun voeding en verzorging en nam ze regelmatig mee voor wandelingen. Volgens het gerucht besloot ze in 2015 te stoppen met het fokken van corgi's, zodat er geen honden zouden achterblijven als ze zou sterven, maar ze kreeg er twee cadeau van haar zoon Andrew nadat haar echtgenoot prins Philip was overleden. Nu de koningin is overleden, zullen haar geliefde honden worden verzorgd door prins Andrew. Hij neemt de corgi's Muick en Sandy in huis, zo laat een woordvoerder van de hertog van York weten. Ze zijn dus in goede handen!