Tips om jouw huis er groter uit te laten zien

Wonen door Elsemieke

Woon je in een grote stad zoals Amsterdam, Utrecht of Rotterdam? Dan is de kans groot dat jouw woning niet zo ruim is als je zou willen. De vierkante meter prijs gaat door het dak en de woningen zijn simpelweg gewoon kleiner dan in andere woonplaatsen. Wij hebben tips om jouw huis er toch groter uit te laten zien.

Tips om jouw huis er groter uit te laten zien

Woon je middenin de stad, maar heb je maar weinig vierkante meters tot je beschikking? Geen zorgen, want een kleine ruimte is helemaal niet zo erg. Het is er snel gezellig te maken en met wat trucs laat je alles er toch ruimer uitzien dan het in eerste instantie is. Komen de tips!

Plaats veel spiegels

De simpelste en meest chique manier om jouw huis er groter uit te laten zien, is door op lekker veel plekken een spiegel te plaatsen. Niet alleen lijkt de ruimte daardoor optisch in een keer een stuk ruimer, ook wordt het licht weerspiegeld wat ook een positieve werking heeft op het gevoel van grootte in een kamer. 

Investeer in decoratie voor het raam

Heb je een klein huis, maar wil je deze toch groter laten lijken? Investeer dan in goede raam decoratie. Met een paar mooie gordijnen, een fris rolgordijn of mooie houten jaloezieën kom je een heel eind om je stekje groter te doen laten lijken. 

Schaf grote meubels aan

Kwaliteit komt met een prijskaartje maar een chique look aan je huis geven, hoeft echt niet duur te zijn. Belangrijk is om wel te investeren in grote meubels waar je een lange tijd mee doet - bijvoorbeeld een salontafel of een bank - maar de accessoires met een luxe uitstraling kun je echt wel voor een goede prijs scoren.

Besteed aandacht aan je hal

Zelfs een kleine woning, verdient aandacht aan de hal. Besteed je aandacht aan je hal inrichten, dan krijgt 'ie daardoor meer uitstraling door én de boel lijkt groter. De hal is de ruimte waarin je na een lange dag thuiskomt. Ook krijgen je bezoekers er een eerste indruk van je huis, dus je wil zorgen dat die veelbelovend is.