Tantra voor beginners: dit zijn goede tips

Relaties door Elsemieke

Ben je spiritueel en vind je het leuk om op dit gebied nieuwe dingen uit te proberen? Dan is tantra absoluut iets wat je zou kunnen doen. Een intens, spiritueel en orgastisch liefdesspel: dat is waar we het over hebben. Als dit compleet nieuw voor je is, is het handig om te weten hoe je hier het beste mee aan de slag kunt gaan. Er zijn een aantal tips die je hierbij op weg kunnen helpen. Goede tips voor beginners nodig? Wij zetten er hieronder een paar op een rij, dus lees snel verder als je hier benieuwd naar bent.

Laat je verwachtingen los

Als je tantra graag wilt uitproberen, is het een goede tip om je verwachtingen hierover los te laten. Je hebt er ongetwijfeld over gelezen of gehoord voordat je hier mee wilt beginnen. Omdat je nog niet weet wat je te wachten staat, is het goed om juist je verwachtingen los te laten. Een open houding is namelijk essentieel om spirituele hoogtes te kunnen bereiken. Zo kun je samen met je partner echt van het moment genieten en zit je niet te stressen tijdens het experiment.

Zorg voor sfeer in de ruimte

Om in de stemming te komen, is het goed om voor sfeer in de ruimte te zorgen. Dit is op verschillende manieren mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een leuk achtergrondmuziekje, kaarsjes en kussens. Hoe meer sfeer er in de ruimte is, hoe leuker het samen met je partner kan worden. Zorg er ook voor dat de ruimte warm genoeg is, zodat je niet zonder kleren zit te bibberen van de kou straks.

Laat je lichaam relaxen

Belangrijk voordat je aan de slag gaat met tantra is het laten relaxen van je lichaam. Dit is mogelijk door bijvoorbeeld een lekker bad te nemen of warm te gaan douchen. Hoe meer ontspannen jouw lichaam is, hoe beter. Dit geldt natuurlijk ook voor je partner. Hoe relaxter jullie zijn, hoe fijner het liefdesspel kan worden. Nog meer relaxen kunnen jullie ook doen door samen te gaan mediteren. Dit is bevorderlijk voor het liefdesspel, omdat het op deze manier nog intenser en beter kan voelen.

Tijd voor openheid!

Het ontspannen is voorbij, het is tijd voor openheid. Dit is van belang om optimaal te genieten van het liefdesspel dat eraan zit te komen. Open zijn kun je doen door verlangens met elkaar te delen. Dit kan op het gebied van seks zijn, maar ook op andere gebieden. Wees open naar elkaar en vertel wat je leuk en fijn zou vinden. Dit leidt tot seksuele energie en dat maakt het straks nog spannender in de ruimte.

Deze tips kunnen jou erbij helpen om samen met je partner optimaal te genieten van tantra. Hoewel je in het begin misschien wat moet wennen, zal het iedere keer als je het doet wat meer ontspannen voelen. Laat je vooral meenemen in het liefdesspel samen met je partner en wees niet te gestrest. Dan gaat het op een gegeven moment vast helemaal vanzelf!