Break Free is weer terug: Charmayne (28) kwam nooit meer thuis van haar wereldreis

Media door Elsemieke

Break Free is een heftig programma dat laat zien dat sommige jonge avonturiers nooit meer thuis komen van een fantastische reis. Het vijfde seizoen start met het levensverhaal van Charmayne Holslag. Chris Zegers presenteert het indrukwekkende programma.

Charmayne (28) kwam nooit meer thuis van wereldreis

In het programma Break Free zien we portretten van jonge mensen die op wereldreis gaan en niet meer terugkwamen. Charmayne Holslag (28) uit Vlissingen is de hoofdpersoon in de eerste aflevering van Break Free op BNNVARA. Charmayne nam ontslag bij Glamour om met haar vriend Dyon een wereldreis te maken, maar hun reis eindigde plotseling in Vietnam. Charmayne's beste vriendin Denise reist met Break Free naar Vietnam om het verhaal compleet te maken. “We zijn samen opgegroeid, gingen naar dezelfde peuterspeelzaal en daarna naar dezelfde basisschool."

Influencer worden

Ook als de twee ouder worden blijven ze beste vriendinnen. “We zagen elkaar voornamelijk in het weekend, maar hadden verder de hele dag contact. Ik wist bij wijze van wanneer ze op de wc zat, wat ze at en welke kleding ze aan had.” Charmayne werkte bij modeblad Glamour, maar besloot toch: ‘Basta, ik ga reizen en word influencer’. Zij bleek een goed model voor haar eigen foto’s, maar er kwam in Vietnam plotseling een einde aan haar droom. Tijdens de wereldreis zoekt Denise Charmayne en Dyon op in Vietnam. “De laatste keer dat ik haar zag was op het vliegveld toen ik weer terugvloog naar Nederland. Ik moest vroeg vliegen, dus ze ging om vijf uur mee naar het vliegveld. Daar hebben we samen een broodje gegeten en heel veel geknuffeld.”

“Ik zei nog tegen haar dat ze geen gekke dingen moest doen en goed op moest passen.” Denise en Charmayne houden via FaceTime en WhatsApp contact met elkaar. “Op 4 maart, de dag voor haar overlijden, heb ik haar nog gesproken op de app. De zaterdag ervoor heb ik haar nog via FaceTime gezien.” Maar op de avond van 4 maart gaat het mis. Dyon is ziek en ook Charmayne voelt zich beroerd. Zo slechts zelfs dat Charmayne met een brancard naar de ambulance wordt gebracht, die hen naar het ziekenhuis brengt.

Koolmonoxide

Eenmaal in het ziekenhuis krijgt Dyon na een aantal uur het verschrikkelijke nieuws te horen dat Charmayne is overleden. Als hij hun spullen uit het hostel gaat ophalen, blijkt het gebouw te zijn ontruimd vanwege een te hoog koolmonoxidegehalte dat in de lucht is geweest. Denise is op dat moment zwanger van haar eerste kindje. “Door mijn zwangerschap was ik snel moe, dus ik ging die avond vroeg naar bed. Een andere vriendin zei: ‘Weet je niet wie er dood is? Charmayne is dood’.

Break Free

Na drie jaar reist Denise met Break Free terug naar Vietnam. “Om te zien wat ze de laatste dagen nog gezien hebben. Je maakt er voor jezelf wel een beeld bij, maar je weet niet hoe het echt is geweest.” Ook bezoekt Denise het hostel waar Charmayne ziek werd en het ziekenhuis waar ze uiteindelijk is overleden. Sinds het overlijden van haar beste vriendin is het leven van Denise veranderd. “Ons leven was een feestje en dat is totaal verpest. Op stap gaan of een festival hoeft van mij niet meer. Bij alles denk ik aan Char, dus het voelt niet goed om leuk te staan dansen en lachen. We waren echt compleet verschillend, maar samen waren we perfect.”

Vernoemd naar Charmayne

Ook mist Denise Charmayne als de tante van haar kinderen. “Ik heb inmiddels twee kindjes. Zij wist als eerste dat ik zwanger was toen we samen via FaceTime de test deden. Zij heeft ze helaas nooit mogen ontmoeten. Wel heb ik heel veel foto’s van Char in huis staan en heb ik mijn kindjes vernoemd naar haar." Denise mist haar beste vriendin enorm. "Gewoon al om haar lekker te knuffelen. Ze rook altijd zo lekker, dus ik mis het om in haar nek te snuffelen. Ik mis haar lachje, haar stem, haar energie, haar eerlijkheid. En zelfs haar kledingstijl. Soms kwam ze aanlopen en zei ik: ‘Wat heb jij nou weer aan?’. Daar moest ik altijd om lachen. En het onbezorgde. Het gelukkig zijn. Het goed hebben. We hadden allebei niet veel nodig. Het was gewoon goed.”

De eerste aflevering van Break Free staat op donderdag 25 augustus om 21.00 uur bij BNNVARA op NPO 3.