Dit zijn de leukste plekken voor een zomerse picknick

Vrije tijd door Chloe

Lekker op zondag met een flesje wijn en wat lekkere hapjes neerstrijken op een kleedje in de zon? Dat hoef je ons geen twee keer te vragen. Een picknick is ideaal als romantische date, maar ook heel gezellig met vrienden of familie. En Nederland heeft zo veel mooie plekken voor een zomerse picknick. De leukste plekken zetten we hier op een rij.

De Paleistuin in Den Haag

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Dan hoef je niet eens het centrum uit in Den Haag. Verstopt tussen Paleis Noordeinde, de Koninklijke stallen en het Koninklijk archief vind je prachtige paleistuinen die voor veel mensen nog onbekend zijn. Bloemen, vijvertjes en rust: deze combi maakt het de perfecte locatie voor een picknick.

Het strand in Ouddorp

Picknicken op het strand? Dat schreeuwt natuurlijk romantiek. Vooral wanneer je voor een avondpicknick gaat en de zon ondergaat is dit de perfecte setting. En als je dan naar het strand gaat, ga dan eens naar Ouddorp. Dit is één van de mooiste stranden van ons land en er is altijd wel een rustig plekje te vinden.

Het Amsterdamse Bos

Hoewel Amsterdam in de naam zit, vind je dit bos eigenlijk in Amstelveen. Het is hier een stuk rustiger dan in andere parken in en om de hoofdstad en alsnog heel dichtbij. Met meer dan 100 hectare aan bos heb je genoeg keus voor een lekker picknickplekje.

Het Plukbos in Groningen

Vers fruit bij je picknick? Verser dan bij het plukbos in Groningen gaat het niet worden. Hier kan je namelijk gewoon zelf fruit plukken. En dat niet alleen, want het staat ook vol met prachtige bloemen. Hartstikke leuk om je picknick van mee op te fleuren.

Het Wilhelminapark in Utrecht

Geen zin om zelf te slepen met een picknickmand? In Utrecht is dit geen probleem. Rond het Wilhelminapark zijn er namelijk meerdere plekken waar je gewoon een gevulde picknickmand kan halen. Ga voor een lekkere picknickmand bij Yoghurtbarn Neude of kies voor een luxe variant met champagne bij Parkcafé Buiten.