Smullen: Tony's Chocolonely en Ben & Jerry's slaan de handen in één

Media door Elsemieke

Als je ons ergens wakker voor kunt maken, is het wel voor de repen van Tony's Chocolonely en het goddelijke ijs van Ben & Jerry's. Toen we hoorden dat die twee merken gaan samenwerken, sprongen we natuurlijk een gat in de lucht.

Tony’s Chocolonely kondigt een nieuwe samenwerking aan: ‘Chocolate Love A-Fair’. Het Amerikaanse Ben & Jerry’s heeft besloten zijn cacao voortaan via het Nederlandse chocolademerk in te kopen. Dat is fantastisch nieuws, want de twee bedrijven vieren de samenwerking met nieuwe smaken. Ben & Jerry’s produceert al sinds 1978 ijs met alleen maar Fairtraide gecertificeerde ingrediënten. Laat het nu net Tony’s Chocolonely’s missie zijn om een einde te maken aan moderne slavernij en illegale kinderarbeid in de cacao-industrie. Top combi dus!

Tony's meets Ben & Jerry's

Om de Chocolate Love A-Fair te vieren, komen de ijs- en chocolademakers met vier nieuwe producten die geïnspireerd zijn op elkaars populaire smaken. Zo ligt er binnenkort een Ben & Jerry’s pot met de smaak melk karamel zeezout in de schappen en ook een vegan variant. En Tony’s komt met twee repen in de beroemde Ben & Jerry’s smaken: donkere melk brownie en wit strawberry cheesecake.

Wanneer te koop?

Ben & Jerry's zal dit jaar nog starten met het inkopen van cacao via Tony’s Open Chain: een initiatief waar bedrijven zich bij aan kunnen sluiten, waardoor ze zeker weten dat hun cacao op een eerlijke manier wordt ingekocht. Het Love A-Fair is vanaf oktober te koop. De Tony's repen vind je vanaf 2023 in de schappen.