Lifestyle / Media
Media

Rauw en taboedoorbrekend: Pieces of a Woman toont de pijn van een miskraam

Het verliezen van een kind is een heftige, traumatiserende gebeurtenis. Het leven dat je samen hebt gepland, de toekomst die je in het vooruitzicht had, is in één klap verdwenen. Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten. Ondanks de heftige pijn en het verdriet dat het met zich meebrengt, wordt er nog steeds weinig over gesproken. Pieces of a Woman doorbreekt het taboe en laat de hartverscheurende waarheid zien.

Pieces of a Woman

Lees ook: Kaching! Zoveel zijn de Friends-acteurs ‘waard

Achtergrond

De film is geregisseerd door Kornél Mundruczó en geschreven door zijn vrouw en scenarioschrijfster Kata Webér. Het verhaal ligt het koppel nauw aan het hart. Kata heeft namelijk zelf ook een miskraam gehad. Na het verliezen van hun kindje sprak het stel hier nauwelijks met iemand over. Kata schreef de traumatische gebeurtenis van zich af en zette haar verhaal op papier, getiteld ‘Pieces of a Woman’. Haar man vond haar aantekeningen en uiteindelijk besloten ze samen het taboe te doorbreken.

Pieces of a Woman

De vrouw, Martha, wordt gespeeld door Vanessa Kirby en de man, Sean, door Shia LaBeouf. De film start al snel met de bevalling en het kindje lijkt in eerste instantie gezond op de wereld te komen. Dan gaat het verschrikkelijk mis. Martha probeert na de hartverscheurende gebeurtenis zo snel mogelijk door te gaan met haar leven, maar haar moeder, Elizabeth, wil wraak nemen op de vroedvrouw. Volgens Elizabeth is het allemaal haar schuld. De spanningen in de familie lopen steeds hoger op. Hoe gaat dit verder?

Bekijk de trailer

Benieuwd geworden? De film staat vanaf vandaag op Netflix. Bekijk hier alvast de trailer.

Beeld: Netflix Mediacenter

Lees ook: De stemmen zijn binnen: deze deelnemer moet het Big Brother-huis als eerste verlaten