Voor de échte frietliefhebbers: McDonald’s komt met eigen sieradenlijn

Media door Elsemieke

Dat wij dol zij op McDonald’s, moge duidelijk zijn. Kipnuggets, een grote friet of een zoete milkshake: je kan ons ervoor wakker maken. Toen we hoorden dat de fastfoodketen met gouden sieraden op de proppen komt, deden we een klein vreugdendansje. We vertellen je alles over de McDonald's sieradenlijn.

McDonald’s lanceert een sieradenlijn 

Lekker nieuws om de dag te beginnen, want McDonald's komt met een collectie sieraden verguld in echt goud. Met deze lijn wil McDonald’s meer aandacht vragen voor zwerfafval. Omdat lege McDonald’s verpakkingen vaak overal rondzwerven, zijn de sieraden gemaakt van afval, verguld in een laagje goud. Wat dacht je van een ring van een Big Mac-doosje? Of heuse Frietsaus oorbellen? McDonald’s laat alleen gasten die hun afval in de prullenbak gooien kans maken op deze collectie. De sieraden zijn gemaakt door familiebedrijf De Vaal, met 150 jaar ervaring over 6 generaties, in samenwerking met experts Lars Jonk en Yvette de Bruijn van Bronze Special Art. 

Waar krijg je dat?

De sieraden zijn helaas niet te koop, maar alleen te krijgen bij goed gedrag. Bij iedere McDonald's staat namelijk een gouden afvalbak. Een deurwaarder bepaalt van tevoren bij welke bak en op welk tijdstip de prijzen zullen vallen. Iedereen die tussen nu en 12 september z’n afval in een gouden bak gooit, maakt zo automatisch kans op een sieraad in de vorm van een Big Mac-doosje of een mooi frietbakje.