Familie Hazes ligt weer overhoop na uitspraken van Roxeanne: zó zit het

Celebs door Elsemieke

Sinds Roxeanne Hazes in het muziekprogramma De Beste Zangers een aantal uitspraken heeft gedaan over haar jeugdtrauma na het overlijden van haar vader André Hazes, ligt de familie weer met elkaar overhoop. Een deel van de familie Hazes staat aan de kant van Rachel en een deel steunt Roxeanne. We praten je bij over de vete.

Vete tussen familie Hazs: zó zit het

Roxeanne Hazes (29) was de eerste hoofdgast van het vijftiende seizoen van Beste Zangers, dat zich afspeelt in Sevilla. Verschillende zangers vertolkten liedjes van haar, maar ook van haar vader André Hazes. Roxeanne hield het niet droog, maar dat kwam niet alleen door de muzieknummers. Ze vertelde open over haar verleden waarin ze kampte met traumatische gebeurtenissen. Zo was moeder Rachel Hazes na het overlijden van Andre Hazes maandenlang afwezig in het leven van Roxeanne. Het zorgde ervoor dat de zangeres een heftige vorm van heimwee kreeg waar ze als volwassene nog altijd last van heeft. "De grootste klap is gekomen op het moment dat mijn vader overleed, mijn moeder besloot om een boek te schrijven en ik mijn moeder negen maanden niet bij me heb gehad", aldus Roxeanne. "Juist op het moment dat je haar zo nodig hebt om te rouwen. Ik heb elke avond een foto van mijn vader en moeder bij me gehad, elke avond huilend tegen gesproken: 'Kom alsjeblieft terug.'"

Gevecht op Instagram

De uitspraken van Roxeanne hebben ervoor gezorgd dat de vete binnen de familie Hazes weer in alle hevigheid oplaait. Rachel reageerde op Instagram op de uitspraken van haar dochter. "Vol verbazing hebben wij vandaag de diverse berichten gelezen over Roxeannes uitlatingen. Laten we het erop houden dat het vooral de rijke fantasie is van een toen nog jong meisje." Rachel neemt het haar dochter kwalijk dat ze niet in gesprek met haar is gegaan, maar moeder en dochter liggen al jaren met elkaar overhoop.

André Hazes en Roxeanne

Lange tijd sprak Roxeanne ook niet met haar broer André Hazes. Die band tussen broer en zus was hersteld, maar sinds Beste Zangers keerde André zich tegen zijn zus op Instagram door onder de foto van Rachel te reageren. "Je hebt voor ons gezorgd en gevochten als een leeuwin toen we klein waren. Ik kan mij als één van jouw twee kinderen totaal niet vinden in de beweringen die er over je gedaan zijn." Roxeanne houdt zich afzijdig in de discussie. Ze heeft op sociale media alleen geschreven hoe dankbaar ze is voor alle liefde die ze ontvangen heeft op locatie en daarna. 

Beste Zangers is iedere donderdag om 20.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1 en kijk je hier terug.