Dit zijn de meest unieke trouwtradities om toe te voegen aan jouw speciale dag

Liefde door Maya Luz

Bruiloften draaien vaak om traditie. Ze worden georganiseerd om tradities heen die we gewend zijn van bruiloften. Maar waarom zouden jij en je partner jullie dag niet compleet uniek maken? Weg met al die regeltjes en tradities! Op deze vijf manieren maak jij jouw bruiloft helemaal van jou.

Lees ook: Wat je absoluut NIET moet dragen op een bruiloft

Betrek je huisdier bij je bruiloft

Hebben jij en je partner een hond of kat? Betrek deze dan bij jullie bruiloft. Geef je hond bijvoorbeeld de rol van het bloemenmeisje of laat hem de ring brengen. Jullie huisdier is een onderdeel van jullie beginnende gezin, en dus is het helemaal niet gek om deze bij jullie dag te betrekken. Daarnaast zorgt het vaak ook voor ontzettend leuke en schattige trouwfoto's!

Een gemengde 'bridal party'

Een bridal party is de groep mensen die betrokken is bij de bruiloft, bijvoorbeeld de bruidsmeisjes. Vaak heeft de bruidegom enkel mannen hiervoor uitgekozen, en de vrouw alleen andere dames. Maar waarom zou je belangrijke mensen in je leven uitsluiten puur op basis van hun gender? Wil jij bijvoorbeeld je beste vriend of je broer er graag bij hebben? Dan is dat helemaal geen gek idee. Het gaat erom dat jij jezelf omringt met mensen waar jij blij van wordt en die jouw bijzondere dag nog mooier maken. Dus als je iemand graag erbij wil betrekken, doe het gewoon! 

Ga voor een jurk met een kleurtje

Tegenwoordig zien we steeds vaker bruidsjurken in andere kleuren dan wit. Mensen trouwen in het zwart, roze of in welke kleur zijn ook maar willen. Witte bruidsjurken zijn traditioneel, maar als jij geen traditioneel persoon bent of je niet prettig voelt in wit, waarom zou jij je dan hieraan houden? Ga voor een jurk waarin jij je op je allermooist voelt, wit of niet!

Maak jullie bruiloft 'unplugged'

We leven in het tijdperk van mobiele telefoons en constante prikkels. Daarom zie je ook steeds vaker bruiloften die 'unplugged' ofwel vrij van telefoons zijn. Als jij jouw gasten hun telefoon laat inleveren of uit laat zetten voordat de ceremonie begint, heb je geen last van vervelende geluidjes of mensen die worden afgeleid door een telefoontje. Deze dag draait om jou en je partner, het internet wacht wel even! 

Houd een plekje vrij voor overleden familieleden of vrienden

Wanneer jij of je partner een familielid of vriend hebben verloren, kan dit zorgen voor veel emoties op jullie speciale dag. Jullie hadden graag gewild dat deze persoon erbij kon zijn. Door een speciale stoel voor ze vrij te houden met bijvoorbeeld hun naam, een foto of een kenmerkend eigendom van die persoon, creëer je een ruimte voor hun aanwezigheid. Ondanks het feit dat ze er niet echt bij kunnen zijn, voelt het toch een beetje alsof ze meekijken terwijl jullie elkaar het ja-woord geven. 

Lees ook: Deze taken heb je als bruidsmeisje op een bruiloft