Wat je absoluut NIET moet dragen op een bruiloft

Fashion door Romy

Heb je binnenkort een bruiloft of ben je gewoon benieuwd? Dit zijn de dingen die je NIET moet dragen op een bruiloft. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je echt rekening mee moet houden.

Dingen die je never mag dragen op een bruiloft

Witte kleding - Natuurlijk zijn er vanzelfsprekende dingen waar je zelf misschien ook al aan had gedacht om niet aan te trekken en dat is de kleur wit. Wit is DE kleur van de bruid en mag absoluut geen twee keer gespot worden op een bruiloft. Draag dus never ever de kleur wit, mits erom gevraagd wordt in de uitnodiging. Op sommige bruiloften heeft de bruid een andere kleur jurk aan, omdat het bijvoorbeeld een tweede huwelijk is.

via GIPHY

Zwarte kleding – Om nog even bij de kleuren te blijven: trek ook geen zwart aan. Zwart is een sombere kleur en dat is het minste wat je wil op een bruiloft toch? Zwart is juist een kleur die passend is tijdens een begrafenis en een bruiloft is toch echt het tegenovergestelde. Daarbij verpest je de foto’s ook een beetje. Een bruiloft staat bekend om lichte kleuren en als jij daar dan tussen loopt met je zwart topje, maakt het de foto’s niet veel beter. NIET doen dus 😉.

via GIPHY

Te bloot – Het is niet netjes om een te kort rokje, jurkje of een te open top aan te trekken op een bruiloft. Een bruiloft is een formeel feest. Het is over het algemeen bekend dat je dan je netste kleren aan trekt of in ieder geval niet te bloot gekleed bent.

via GIPHY

Nog een tip voor kleding op een bruiloft: mocht het niet in de uitnodiging staan, zorg dan dat je netjes en formeel gekleed bent op de dag zelf. Ook is het een verschil of je alleen voor de ceremonie of alleen voor het feest bent uitgenodigd.