Altijd aan het haasten? Met deze 4 tips creëer jij een razendsnelle ochtendroutine

Werk & studie door Chloe

Je hebt twee soorten mensen in de ochtend. De een heeft ’s ochtends nog tijd om rustig te vaatwasser leeg te ruimen en een kopje koffie te drinken en de ander is zich altijd op het laatste moment rot aan het haasten. Behoor jij tot deze laatste groep? Lees dan snel verder, want met deze tips creëer jij een razendsnelle ochtendroutine.

Razendsnelle ochtendroutine

Het liefst blijven we ’s ochtends zo lang mogelijk in bed liggen. Snoozen is dan ook erg verleidelijk. Die paar minuutjes maken toch niks uit? In principe niet, maar als je vervolgens nog je spullen bij elkaar aan het rapen bent en een sprintje trekt naar de bus dan baal je toch. Ben jij hier helemaal klaar mee? Gebruik dan onze handige tips voor een razendsnelle ochtendroutine. Zo kan je rustig een paar minuten langer in bed blijven liggen zonder je daarna rot te haasten.

Tip 1: een goede voorbereiding is het halve werk

Sta jij iedere ochtend als een kip zonder kop je spullen te zoeken? Dat herkennen wij als geen ander. Je moet je tas nog inpakken, bent op zoek naar je oplader en oh ja, de zon schijnt dus je wilt ook nog even snel je zonnebril meepakken. Maar waar ligt die ook alweer? Alleen dit al kost je ’s morgens enorm veel tijd en kan je makkelijk voorkomen. Leg je spullen gewoon de avond ervoor al klaar. Pak vast de kleding die je aan wilt (wel even het weer checken) en pak je werktas alvast in. Zo kan je ’s morgens vliegensvlug de deur uit.

Tip 2: mealpreppen

Mealpreppen is toch voor fanatieke sporters? Dit klopt, want het wordt veel gebruikt in de sportwereld. Toch is het ook voor jou superhandig als je ’s ochtends wat tijd wilt besparen. Net als het inpakken van je werktas kan je ook de avond van tevoren vast je ontbijt en lunch klaarmaken. Heb je eten bij je dat niet in de koelkast bewaard hoeft te worden? Doe dit dan ook gelijk in je werktas zodat je het de volgende dag niet vergeet mee te nemen.

Tip 3: ochtendroutine on the go

Zit jij voor je naar je werk gaat eerst nog een tijdje in het OV? Doe dan een deel van je ochtendroutine gewoon lekker onderweg. Zo kan je ook onderweg ontbijten bijvoorbeeld. Een broodje mee te trein in, koffie in een thermoskan en you’re good to go. Ook kan je bijvoorbeeld je make-up onderweg doen. Eyeliner wordt misschien een beetje lastig met al dat gehobbel in het OV, maar mascara of een lippenstiftje kan prima. Scheelt je weer tijd in de badkamer.

Tip 4: efficiëntie is key

Wanneer je altijd even nodig hebt om wakker te worden gaat het allemaal wat langzamer. Maar wist je dat je veel met elkaar kan combineren? Doe je ’s ochtends bijvoorbeeld altijd wat squats als mini workout? Doe dit dan tijdens het tandenpoetsen. Heeft je koffiezetapparaat wat tijd nodig om op te warmen? Zet deze dan aan zodra je gaat ontbijten zodat je na het ontbijt direct een vers kopje koffie kan nemen. Hier win je enorm veel tijd mee.