Zo maak je makkelijk een verfrissende ijskoffie op kantoor

Eten door Anne-Fleur

Tijdens hete zomerdagen doe je niets liever dan afkoelen in het zwembad of lekker bruin bakken op het strand. Helaas is dat voor een groot deel van de mensen niet de gehele zomer mogelijk want: werk. Om je hoofd toch nog een beetje koel te houden hebben we een heerlijk verfrissend drankje voor je, dat je ook nog eens heel makkelijk op kantoor kunt maken. 

Lees ook: Appeltaart uit de airfryer? Zo maak je 'm!

Zo maak je makkelijk ijskoffie op kantoor

Een ijskoffietje op kantoor in plaats van een slappe, warme koffie op een ontzettend hete dag is toch alles waar je van droomt? Dromen kun je gelukkig waarmaken met een super makkelijk receptje om ijskoffie te maken op de werkvloer (of in ieder geval in de keuken op kantoor). Je hebt ook maar een paar ingrediënten nodig, dus je hoeft gelukkig geen gekke capriolen voor de neus van je baas uit te halen.

Iced Americano

Om een lekkere Iced Americano te maken heb je precies drie dingen nodig: 1 (dubbele) espresso, een handvol ijsklontjes - ligt aan de grootte van je kopje - en koud water. Daarna is de uitvoering ook appeltje eitje, want het enige wat je moet doen, is alle ingrediënten bij elkaar in een kopje doen. Makkelijker dan dit wordt het niet, toch? Zorg wel dat je het goed doorroert, anders is het wat minder lekker.

via GIPHY

Iets romiger

Ben jij geen zwarte koffie-drinker en houd je wat meer van een romigere smaak? Dan kun je in plaats van koud water ook een beetje koude melk naar keuze toevoegen. Of, als je iets meer uit je dak wil gaan: een bolletje roomijs in je koffie. Zorg er dan wel voor dat je het ijs ergens in de vriezer kan opbergen.

Lees ook: Recept: Gezonde taart met ricotta, appeltjes en blauwe bessen!