Hoe bedenk je een naam voor je kleding- of modemerk?

Fashion door Elsemieke

Het bedenken van een goede, passende naam is nog best lastig. Welke naam slaat goed aan? Waar moet je over nadenken bij het bedenken van een bedrijfsnaam en hoe zorg je dat de naam ook daadwerkelijk blijft hangen? Zeker wanneer het gaat om het bedenken van een naam voor de mode- of kledingindustrie. Hoe zorg je ervoor dat je naam uniek is? Dit zijn de beste tips om een naam te bedenken voor jouw modemerk.

Brainstorm!

Brainstormen is één van de meest gebruikte manieren om na te denken over een naam. Ook voor het bedenken van een bedrijfsnaam wordt deze techniek veel gebruikt. Het meest fijne van brainstormen is dat je dit niet in je eentje hoeft te doen. Je kunt gemakkelijk de mensen om je heen vragen om mee te denken. Daarnaast zijn er geen foute antwoorden bij brainstormen. Het gaat om het verzamelen van ideeën. Maak er een gezellige avond van met vrienden en familie, lekkere hapjes en pen en papier. Ga met elkaar in gesprek en noem gewoon wat er in je opkomt. Door het op deze manier aan te pakken is er een grote kans dat er wel iets bruikbaars uitkomt.

Wat ga je precies doen?

Daarnaast is het ook heel belangrijk om, wanneer je een mode- of kledingmerk gaat starten, te bedenken waar je je op gaat focussen. Wie zijn je klanten, wat sluit bij hen aan? Ga je voor een webshop of ga je voor een fysieke winkel? Wat voor kleding ga je precies verkopen? Waar staat je bedrijf voor? Door dit soort vragen van tevoren te stellen en te beantwoorden zorg je dat je al goed bezig bent met nadenken over je bedrijf. Daarnaast kan dit helpen bij het formuleren van je bedrijfsnaam. Als je dameskleding wilt gaan verkopen heeft het al geen zin meer om over mannelijke termen na te denken.

Gebruik de merknamengenerator

Kom je er toch niet helemaal uit met brainstormen en nadenken over wat je precies gaat leveren? Of wil je toch nog even wat meer ideeën verzamelen? Dan kan het gebruik van een generator je ook zeker helpen. Met de kledingmerk naamgenerator van BNG kun je gemakkelijk en snel leuke namen genereren. Daarnaast is het ook nog eens super gemakkelijk om te starten met de generator.

Je kunt wat voorkeuren doorgeven en op basis daarvan gaat de generator zelf aan de slag. Wil je een maximaal aantal tekens gebruiken? Dan kun je dat gemakkelijk instellen in de filters. Gelijk kijken of er ook een passende domeinnaam beschikbaar is op basis van de namen? Ook dat kan de generator voor je regelen.

Blijf zoeken naar de trends van nu

Omdat je weet wie je doelgroep is, is het ook interessant om de trends goed in kaart te brengen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te kijken op sociale media. Waar gaat het gesprek van de dag over. Wat zijn woorden die gebruikt worden? Door aan te sluiten bij de spreek- en schrijftaal van jouw doelgroep zorg je er automatisch al voor dat de naam van jouw kleding- of modemerk goed blijft hangen.