Recept: Poké bowl met bloemkoolrijst

Eten door Noa

Het liefst zouden wij elke dag een poké bowl eten! Het is gevarieerd, mega lekker en lets be honest: ook erg insta-waardig met al die verschillende kleuren. De poké bowl is een traditioneel Hawaiiaans gerecht en wordt meestal bereid met sushirijst of normale rijst. Maar vandaag doen we het anders, want dit recept maakt poké bowl met bloemkoolrijst. Dat betekent niet alleen minder koolhydraten, maar ook nog eens meer groenten! Dat wordt smullen!

Ingrediënten: (voor twee personen)

  • 400 g bloemkoolrijst
  • 290 g verse zalmfilets
  • 100 g radijsjes
  • 75 g biet julienne
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 80 g stemgember (potje ingelegde gember)
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus

Bereidingswijze:

  1. Doe de bloemkoolrijst in een vergiet en giet er kokend water over. Laat de bloemkoolrijst uitlekken en meng daarna de helft met 1/2 van de rijstazijn en 1 eetlepel gembervocht (bij 2 personen) uit het potje ingelegde gember. Verdeel de bloemkoolrijst over diepe kommen en laat afkoelen.
  2. Snijd de zalmfilet in blokjes en laat marineren in de sojasaus. Snijd ondertussen de radijsjes in vieren en meng de bietjes met de rest van de rijstazijn. Verwijder de pit van de avocado en mango en snijd in stukjes. 
  3. Verdeel alle ingredienten over de kommen met bloemkoolrijst. Voor een extra mooie opmaak word geadviseerd om dit in de volgende volgorde te doen: rode biet, radijs, zalm, mango, gember, avocado. Voor een extra touch kun je er nog zwart sesamzaad overheen strooien. 

Eetsmakelijk!

Lees ook: 5 x de lekkerste vega poké bowls