Bilal Wahib zat tegen depressie aan na 'online incident'

Celebs door Elsemieke

Het moment waarop Bilal Wahib de media over zich heen kreeg, herinneren we ons allemaal nog. De rapper daagde in maart vorig jaar een minderjarige uit om zijn geslachtsdeel te laten zien in een Instagram Live-video. Bilal werd toen niet alleen opgepakt door de politie en de banden tussen hem en zijn platenlabel werden stopgezet, ook heel Nederland sprak schande van hem. Hij blikt nu terug op deze periode.

Bilal Wahib zat tegen depressie aan

Bilal Wahib is weer terug van weggeweest en ook zingt hij de sterren van de hemel op festivals. Zijn fout is Bilal echter nog niet vergeten, vertelt hij in de podcast Rauw van Ruud de Wild. “Na de fout zat ik wel tegen het randje van een depressie aan, maar ook tegen het randje van een burn-out”, aldus Bilal. Ook zijn moeder was erg geschrokken van wat hij had gedaan. “Mijn moeder wist pas hoe bekend ik was nadat ik helemaal de fout in ging. Pas toen zag ze mij overal in de media. En ze dacht: what the fuck is dit. Ik moet hem nu straffen, niet jullie allemaal.” Uiteindelijk heeft zijn moeder hem vergeven. “Het gaat nu wel weer lekker."

'Fucked up'

Bilal moest ook voor de rechter verschijnen, maar uiteindelijk werd de zaak geseponeerd. “De rechter zei tegen mij: het is heel fucked up wat je hebt gedaan. Het was strafbaar, maar we gaan het seponeren. Want je hebt je strafzaak al gehad.” Zelf vond Wahib het tot op zekere hoogte vreemd dat hij voor de hele wereld door het stof moest gaan. "Ik moest bij de familie zijn en bij het kind. Maar dat was al gebeurd, dat had ik al gedaan. Het moest óók nog op tv. Dat vond ik een beetje raar. Maar dat is de keerzijde van bekend zijn." Bilal Wahib is al een tijdje gelukkig in del iefde met Sophie Keizer, met wie hij samenwoont in Amsterdam. 

Smullen maar: Temptation Island-VIPS nog dit jaar op de buis