Luca Borsato stap uit schaduw Marco: "ontving online doodsbedreigingen"

Celebs door Elsemieke

De zoon van Marco Borsato, Luca, heeft in een uitgebreid statement op Instagram laten weten voor zichzelf te kiezen en voor zijn eigen muziekcarrière. Zijn vader komt onlangs veel in de media vanwege de verschillende beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag, waar Luca veel onder lijdt.

Luca Borsato ontvangt doodsbedreigingen: "moet voor mezelf kiezen"

Marco Borsato ligt al een poosje onder vuur nadat eind vorig jaar via diverse juicekanalen geruchten naar buiten kwamen over grensoverschrijdend seksueel gedrag bij kandidaten van The Voice kids. Later kwam daar nog een aangifte door een vrouw bovenop, die zei al op haar vijftiende betast te zijn door de zanger. Vanaf dat moment trok Marco zich publiekelijk terug, maar ook zijn gezin kreeg te maken met alle roddels en haat rondom de zanger, zo ook zoon Luca. Hij wijdt er een post aan op zijn socials.

Haatcomments

"Waar ik mij er zeker bewust van ben dat het hebben van een bekende naam een privilege kan zijn, heb ik de afgelopen jaren ervaren wat de gevolgen zijn wanneer het roer omslaat’, luidt de caption onder de Insta-post van zoon Luca. "Samenwerkingen omtrent mijn muziek kwamen stil te liggen en vielen uiteen. Zowel haatcomments als doodsbedreigingen zijn mij vandaag de dag niet meer vreemd. En hoe graag ik mijzelf ook zou willen losbreken van iets waar ik los van sta, lijkt hier geen mogelijkheid toe.’

Luca zegt dat hij geen medelijden of aandacht wil. "Maar omdat ik weet dat stilte daar niks aan zal veranderen. Ik wil mij niet langer verschuilen, omdat dat nou eenmaal ‘het beste voor de huidige situatie is’. Ik wil ontsnappen aan verwachtingspatronen en de angst voor negativiteit."

Eigen pad volgen

Luca was net bezig om zelf een muziekcarrière op te bouwen, maar zijn samenwerkingen stopgezet. Daarom stapte hij woensdag uit de schaduw van zijn vader. Hij gaat tegen alle adviezen in eigen muziek uitbrengen. "Zonder label, zonder managers, zonder foto- of videofotografen, zonder mediateam. Slechts ikzelf met de steun van mijn twee beste vrienden en medemuzikanten, zoals het drie jaar geleden is begonnen." Luca vindt dat hij verder moet. "Ik ben mijn eigen persoon, met mijn eigen verhaal en eigen geluid. Dat is waarmee ik naar buiten wil treden en waarom ik mij genoodzaakt voel om met dit statement te beginnen."