Say what? Een bananenschil doet wonderen voor je plantjes

Vrije tijd door Jennifer

De meningen verschillen heel erg over of bananen goed of slecht zijn voor je gezondheid. Het is fruit, maar zit er niet te veel suiker in? Gelukkig kunnen we het straks over één ding wél eens zijn: bananen zijn goed voor je planten! Wacht, wat?

Lees ook: Bananen zijn slecht voor de lijn: waar of niet?

Bananenschil als plantenvoeding

Gooi vanaf nu niet meer je bananenschil weg, zodra je banaan op is. In een bananenschil zitten namelijk allemaal heel goede mineralen, of in ieder geval goed voor je planten. Ja, echt! In een banaan zit calcium, fosfor en potassium. DIt zorgt dat je plantjes nog meer groeien. Daarnaast beschermen de mineralen je planten ook tegen ziektes.

Zo gebruik je een bananenschil als plantenvoeding

Nu je dit weet, sta je waarschijnlijk te springen om je bananenschillen toe te voegen aan de planten. Alleen hoe werkt het eigenlijk?

  1. Neem een ruime pot met water en doe hier een aantal bananenschillen in. Laat deze twee dagen in het water.
  2. Haal vervolgens na een paar dagen de bananenschillen eruit. Giet nu vers water bij je bananenwater, wat inmiddels lijkt op een soort bouillon. Zorg dat 4/5 deel uit vers water bestaat.
  3. Nu is je plantenvoeding ready to use! Zorg dat je deze speciale plantenvoeding één keer in de vier week gebruikt voor je plantjes.

Bananenschil als plantenvoeding voor je tuinplanten

Zo gezegd is de bananenschil dus ideaal als plantenvoeding, maar werkt het ook goed voor tuinplanten? Zeker! En in de tuin werkt het heel easy. In dat geval hoef je de bananenschillen alleen maar te begraven onder je planten. Dit is waarom je dat nu meteen moet doen:

Bananenschil tegen bladluis

Allereerst houden je bananenschillen de bladluis weg van je planten. Bladluizen haten namelijk bananen! Bescherm je planten door stukjes bananenschil twee centimeter onder je planten te verstoppen.

Valstrik voor insecten

Een bananenschil is ook zeer geschikt als valstrik voor insecten. Leg je bananenschil in een bakje met appelciderazijn en doe deze dicht met een deksel. Zorg dat er in de deksel gaatjes zitten. Zo kruipen de insecten wel in het bakje, maar niet meer eruit. Ha!

Bananenschil laat je planten stralen

Tot slot kun je een bananenschil ook gebruiken, om je planten weer te laten shinen. Oogt je plantje een beetje dof? Wrijf dan even over de bladeren met de binnenkant van je bananenschil. Daarna lijkt ‘ie weer zo goed als nieuw!

Lees ook: Die irritante draadjes van een banaan? Hier zijn ze goed voor