Met je geverfde haar in de volle zon: dit zijn de risico's

Beauty door Romy

Je hebt misschien net je haar geverfd of wil je haar gaan verven en bent opzoek naar dingen die je NIET moet doen met nét geverfd haar. Eén ding is zeker en dat is dat je NIET de volle zon in moet gaan met je geverfde haar. We leggen je uit wat de risico’s zijn.

Met geverfd haar in de volle zon, waarom niet?

Het liggen in de zon is heerlijk, maar je moet het niet doen met geverfd haar. Wat gebeurt er met je haar als je dat wel doet?

Vervaagde haarkleur

Je haarkleur wordt vager. Zon, zee- en ook chloorwater zijn slecht voor je haren. Het zorgt ervoor dat je kleur vervaagt en hierdoor glanst het ook minder dan normaal.

Droog en beschadigd haar

Je haar droogt sneller uit van de zon. Ook het zout van de zee en het chloor van het zwembad tast je haar aan. Je haren zijn al gevoelig omdat ze geverfd zijn (het gaat sneller kapot dan dat je denkt) en door de zon wordt dit nog versterkt.

Vet haar en een vette hoofdhuid

Warmte van de zon stimuleert de aanmaak van huideigen oliën. Deze oliën zorgen voor een vette hoofdhuid.

Wat kun je doen om je haar te beschermen?

Je zou natuurlijk een petje kunnen opdoen, zodat de zon je haar niet raakt. Heb je wel in de zon gelegen met je geverfde haar en wil je het goed verzorgen? We hebben een aantal tips op een rij gezet voor je.

Hydrateren

Om de vochtbalans in orde te houden, kun je je haar wassen met een hydraterende shampoo in combinatie met een hydraterende conditioner. Wil je je haar een echte boost geven? Gebruik dan ieder weekend een hydraterend haarmasker.

Kérastase Nutritive Bain Satin Shampoo, Bol.com | €21,10

Beschermen

Het is uiterst belangrijk om je haar goed te beschermen. Je kunt een speciale spray of haarolie gebruiken om je haar te beschermen tegen de zon.

Haarolie druppels, Hairlust NL | €19,95

Herstellen

Heb je de hele dag in de zon gelegen? Gebruik een after-sun treatment om het haar te herstellen van de zon. Een treatment als deze bevat ingrediënten die het haar voeden en verzachten.

Nuxe Sun - After Sun Hair, Bol.com | €12,17