Vrouw (19) veertig minuten lang aangerand in trein

Lifestyle door Elsemieke

Een 19-jarige vrouw was maandag het slachtoffer van aanranding in de trein. Ze werd veertig minuten lang betast tussen Amsterdam en Alkmaar. Ze was zó in paniek, dat ze geen hulp kon inschakelen in de verder lege coupé. In Alkmaar kon zij de trein gelukkig ontvluchten en om hulp vragen. 

Nadat de vrouw op Amsterdam Centraal in de trein was gestapt, kwam de man volgens de politie meteen tegen haar aan zitten in een verder lege coupé. De hele rit naar Alkmaar kon zij geen alarm slaan, aldus de politie. In Alkmaar kon zij rond 21.30 uur de trein verlaten en kreeg zij hulp van het veiligheidsteam van de NS dat de politie belde. Die heeft camerabeelden veiliggesteld en doet onderzoek.

Speciaal hulp telefoonnummer

De politie heeft camerabeelden veiliggesteld en heeft de zaak in onderzoek. Het is niet duidelijk hoe het met het slachtoffer gaat. De politie adviseert om het nummer 06-13181318 in je telefoon te zetten. Dat is een speciaal WhatsApp-nummer van NS waar reizigers die zich onveilig voelen een melding kunnen doen. Als je je op een station of in een trein onveilig voelt kun je appen of sms’en en zo hulp vragen.

Foto: iStock

Lees ook: Annemiek werd aangerand door haar buurman: 'Ik woon nog steeds naast hem'