Dit zijn de leukste picknickplekken in Nederland

Vrije tijd door Jennifer

Op zonnige dagen kun je samen met de massa naar het terras gaan voor een hapje en drankje, maar waarom op een overvol terras zitten als je (bijna) overal kunt picknicken? Stiekem véél fijner, vooral wanneer je zoekt naar een rustig plekje. Heb je alleen geen idee waar je moet zoeken? Hopelijk vind je hier een leuke picknickplek!

Lees ook: Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde picknick

Amsterdamse Bos, Amstelveen

Mensen die in de buurt van Amsterdam wonen, kennen natuurlijk het Amsterdamse Bos. Een gigantisch bos waar altijd wel een rustige picknickplek te vinden is. Ideaal voor een romantische date zonder pottenkijkers. Je kunt eventueel ook picknicken aan tafel, al ben je dan waarschijnlijk wel minder alleen. Ben je toch op zoek zijn naar picknickbanken? Ga dan bijvoorbeeld naar het Schinkelbos of de Nieuwe Meer. En who knows spot je nog Schotse Hooglanders tijdens een wandeling door het bos.

Kardinge, Groningen

In het noorden van Nederland vind je het mooie natuurgebied Kardinge in Groningen. Niet alleen heb je hier genoeg picknickplekken, ook vind je hier een plukbos. Hoe leuk om ter plekke bramen te plukken voor de picknick? Om vervolgens een Insta-foto te maken zoals hieronder, alsof je de main character bent in Bridgerton. Vergeet de druiven niet!

Rosarium, Utrecht

Lekker centraal in Nederland vind je het Wilhelminapark in Utrecht. Een prima plek om te picknicken, maar ook wel vrij bekend bij locals. Een (hopelijk) minder bekende locatie, vlakbij het Wilhelminapark, is het Rosarium. Dit is een iets kleiner park, maar wel heel mooi met allemaal rozen. Tja, de naam zegt het al, hè? Niet alleen kun je hier in alle rust picknicken met vrienden of je lover, je kunt hier ook zeker mooie foto’s schieten voor de gram. Heb je trouwens nogal spontaan besloten om te picknicken? Geen zorgen! Je kunt ook een picknickmand reserveren bij Parkcafé Buiten of de Yoghurt Barn op de Neude.

Zwaakse Weel, Zeeland

Aangezien het een lijstje is met picknickplekken in Nederland, zoeken we natuurlijk wel naar plekjes door heel Nederland. De Zwaakse Weel is een groot natuurgebied in Zeeland vlakbij Goes. Je kunt kiezen om te picknicken langs het water bij Vleugeldijk. Al is in de buurt van het vlinderbelevingspad misschien nog veel leuker! In ieder geval als je van vlinders houdt. Hier kom je heerlijk tot rust onder het genot van een hapje en drankje.

Paleistuin, Den Haag

Tot slot hebben we dan nog een picknickplek met een koninklijk tintje. Ja, de Paleistuin in Den Haag mag namelijk ook op het lijstje van picknickplekken. Het klinkt ontoegankelijk, maar het is harstikke openbaar! Houd een picknick op de gigantische grasweide met uitzicht op het paleis, waarna je nog een rondje over het Binnenhof maakt en langs de Hofvijver. Misschien loop je de minister-president nog tegen het lijf.

Lees ook: 10 terrassen in Amsterdam die extra lang zon hebben