Deze dingen herken je als je geen kinderwens hebt

Kinderwens door Maya Luz

Kinderen, sommige mensen zijn dol op ze. Maar niet iedereen denkt er zo over, wat hartstikke normaal is. Of je nou geen kinderen wil vanwege het klimaat, hoeveel geld het kost of omdat je er simpelweg geen behoefte aan hebt, deze dingen herken jij als je geen kinderwens hebt.

Lees ook: Dit is de 'beste leeftijd' om zwanger te raken

Immuun voor babyfever

Stel, je loopt over straat en je komt iemand tegen met een kinderwagen. Veel mensen zullen dan dolgraag even een kijkje nemen bij de baby. Super schattig toch? Nou, voor jou is het zien van een baby de normaalste zaak van de wereld. Je loopt er voorbij zonder om te kijken. Een baby vasthouden is ook niet jouw favoriete hobby. Jij hebt geen babyfever, jij bent eerder allergisch.

"Wanneer ga je aan kinderen beginnen?"

Deze vraag heb jij waarschijnlijk al honderd keer gehoord. Vriendinnen, familie, collega's, iedereen moet opeens weten hoe het met jouw kinderwens gesteld is. En gek genoeg hebben juist wildvreemden de behoefte om hiernaar te vragen, zeker als je een partner hebt of getrouwd bent. Mensen gaan ervan uit dat je kinderen wilt, maar dit is bij jou helemaal niet het geval. Jouw antwoord op deze vraag is dan waarschijnlijk ook "nooit".

"Je verandert wel van gedachte"

Als je een euro zou krijgen voor iedere keer dat je deze opmerking te horen kreeg, was je miljonair. Mensen proberen jou van mening te laten veranderen. Want zij wilden ooit ook geen kinderen, maar nu ze ouders zijn vinden ze het geweldig. En wie moet er dan voor je zorgen als je oud bent? Wat je reden ook is, als jij geen kinderen wil is dat volledig jouw keuze. Dus wat anderen ervan vinden maakt niet uit. Want jij bent uiteindelijk degene die de kids moet opvoeden, en niet zij.

Je geniet van je vrijheid

Kinderen zijn een enorme verantwoordelijkheid. Ervoor kiezen om deze verantwoordelijkheid niet op je te nemen, kan je een hoop vrijheid en tijd opleveren. Je kan je volledig op je werk storten, een hobby oppakken, reizen en extra tijd doorbrengen met je partner. Daarnaast, kinderen hebben is gewoon niet voor iedereen weggelegd en daar is helemaal niks mis mee. Je leeft je leven voor jezelf, geniet ervan! 

Lees ook: Inge kreeg twee miskramen in 1 jaar: ‘Droeg vier weken een kindje zonder kloppend hart’