Uitstel van Executie: Annekes man verdween spoorloos en liet financiële puinhoop achter

Media door Elsemieke

Het team van Uitstel van Executie helpt mensen met flinke financiële problemen. In de nieuwste aflevering van het programma is het tijd voor de laatste aflevering en hierbij houdt presentator Martijn het niet droog.

In de allerlaatste aflevering ooit van Uitstel van Executie, gaat het programma langs bij Anneke. Jaren geleden verdween haar man plotseling en hij liet haar achter in een onverkoopbaar huis. “Het huis is een bedrijfswoning, als je het verkoopt, brengt het zo weinig op dat je zwaar in de financiële shit komt.” 

Toekomst

Anneke betaalt nu in haar eentje de hypotheek, maar de bank blijft alle communicatie naar haar man sturen. Ze heeft iedere maand geen idee of alles wel betaald is of dat er ineens een deurwaarder voor de deur kan staan. “Ik durf niet naar de toekomst te kijken. Iedere dag en misschien net een week daarna en dan houdt het op.”

Schuldenvrij

Het team van Uitstel van Executie weet de gemeente te overtuigen om de bestemming van het huis te veranderen. Hierdoor kan het verkocht worden aan een zelfstandig ondernemer. Om schuldenvrij weg te komen, moest het huis 201.000 euro opleveren. Het blijkt zelfs meer te zijn, maar liefst 220.000 euro. Anneke kan geen woord uitbrengen. “Het is zoiets ontroerends, omdat je reactie laat zien hoe lang je al in de paniekstand staat.” Ook Martijn barst in tranen uit, wellicht ook omdat het de laatste aflevering na 14 jaar Uitstel van Executie is.

Foto: RTL

Lees ook: Oxana verdient haar geld met…intiem zijn met ballonnen