4 tips van een plantenexpert om je pannenkoekplant te laten groeien

Vrije tijd door Jennifer

Eén van de populairste planten is de pannenkoekenplant. Niet alleen ziet de plant er cute uit, het trekt ook geluk en rijkdom aan volgens de feng shui regels. Het liefst wil je dus een zo groot mogelijke pannenkoekenplant, maar hoe laat je ‘m het beste groeien? Take notes, want hier heb je een aantal gouden tips van plantenexperts.

Lees ook: Plantlovers opgelet! Zo stek je een pannenkoekenplant

1. Genoeg daglicht geven

Allereerst is het belangrijk dat je pannenkoekenplant genoeg daglicht krijgt. Je wilt natuurlijk geen slungelige plant. Al moet je niet overdrijven! Op de vensterbank krijgt ‘ie net iets te veel daglicht. Volgens plantenexpert Michael Clarke is de ochtendzon of indirecte middagzon het beste voor je pannenkoekenplantje.

2. Kies voor juiste potgrond (en pot)

Wanneer je de pannenkoekenplant stekt, kies dan voor de juiste aarde. Potgrond werkt het beste, omdat dit het water goed doorlaat. Je wilt natuurlijk wel dat het water de wortels bereikt, hè? Gebruik ook niet te grote potten. Je plant heeft maar een klein wortelstelsel en daardoor minder ruimte nodig.

3. Zorg voor een stabiele temperatuur

De pannenkoekenplant is niet heel kieskeurig op het gebied van temperatuur. Wel is het belangrijk dat je de temperatuur stabiel houdt voor je plantje, aldus plantenexpert Leslie Halleck. Daarom is het handig als je de plant niet op de tocht zet.

4. Pas op met water

Misschien geef je de meeste planten wekelijks water. Nou, bij de pannenkoekenplant hoeft dat waarschijnlijk niet! Zorg eerst dat de aarde goed is uitgedroogd, voordat je de pot weer volgiet. Als je pannenkoekenplant rechtop staat met platte, glanzende bladeren, dan weet je dat hij niet is verdronken.

Lees ook: 6 fouten die jij maakt bij het verzorgen van je planten