Politie was bereid Will Smith tijdens de Oscars te arresteren vanwege klap

Media door Elsemieke

Oscar-host Chris Rock maakte tijdens De Oscars 2022 een grap over de vrouw van Will Smith. De acteur liep vervolgens het podium op en gaf de presentator een klap. Nu blijkt dat de politie Will Smith daarvoor wilde arresteren afgelopen zondag.

De producent van de uitreiking, Will Packer, vertelt donderdag aan Amerikaanse media dat agenten van het politiekorps van Los Angeles zondag tijdens de Oscar-uitreiking bereid waren Will Smith aan te houden. Het is voor het eerst sinds de klap die komiek Chris Rock kreeg dat Will Packer publiekelijk reageert op het voorval.

"Ik ben oké"

De producent vertelt dat agenten na de klap in gesprek gingen met Chris Rock. Als de komiek aangifte zou doen, zou de politie Will Smith direct arresteren. "Dit is geweldpleging, we kunnen hem nu aanhouden." Chris Rock wilde daar niets van weten en reageerde door te zeggen "dat hij oké is". 

Geschorst

Will Packer vertelt in het interview met Good Morning America dat hij zondagavond niet meer met Will heeft gesproken. De Academy kondigde woensdag aan dat de organisatie een disciplinaire procedure is gestart vanwege de klap. Will Smith riskeert geschorst of geroyeerd te worden als lid.

Lees ook: Klap heeft grote gevolgen voor Will Smith volgens de organisatie van De Oscars