5 nieuwe hotspots in Groningen

Vrije tijd door Sanne Michelle

In de studentenstad van het noorden is altijd wat te beleven. Groningen wordt vaak onderschat en overgeslagen omdat het ‘ver weg’ is voor velen. Dit is natuurlijk zonde, want je kunt je prima dagenlang vermaken in de bruisende stad. Maar wat valt er te beleven? Wij delen 5 nieuwe hotspots om te bezoeken.

Lees ook: Dit zijn de leukste vintage shops in Groningen

Blue Bananas Pancake Café

De number one spot als het gaat om de beste pancakes. Door de pandemie moest de opening uitgesteld worden, maar vorig jaar opende Blue Bananas dan eindelijk haar deuren. Ze serveren pancakes met fruit, zalm en avocado, bacon en kaas en je kunt er ook bowls en sandwiches krijgen. Voor een taartje en een kopje koffie is het ook vertoeven. Het interieur van het cafeetje is kleurrijk en instagrammable (de pancakes of course ook).

The Game Box

Zin in een spelletje met je vrienden? Dan ben je bij The Game Box op het juiste adres. In deze nieuwe arcadehal in het centrum kun je onder andere basketbal, schiet spelletjes, pinball en gokapparaten vinden. In totaal zijn er zo’n 35 spellen te vinden voor jong en oud. Ben je fanatiek en heb je dorst gekregen? Geniet dan van een lekkere Frozen Fanta of Cola. Je koopt een pas die je scores checkt en hiermee kun je uiteindelijk toffe cadeaus uitzoeken. Dit gaat van knuffeltjes en een dopper tot AirPods en een Nintendo Switch, hoe tof is dat! 

Mocht je nou niet in Groningen of in de buurt wonen is dat geen probleem. Je vindt The Game Box namelijk ook in: Apeldoorn, Almere, Enschede, Den Bosch en Maastricht!

Rooftop Merckt

Luxe dineren kun je bij het nieuwe Rooftop Merckt. Op deze unieke locatie in het hart van de stad Groningen kun je (letterlijk) op hoog niveau genieten van een luxe 6-gangen diner of een lekkere lunch. Het restaurant bevindt zich op de zesde en hoogste verdieping van het nieuwe gebouw met Italiaans ontwerp en heeft daarom een adembenemend uitzicht over de bekende Grote Markt. Je kunt er trouwens ook cocktails drinken with a view

Palace Groningen

Wat voorheen Club Kokomo was in de studentenstad is nu Palace. De naam van deze zelfde locatie was in de jaren 90 tot 2010 ook The Palace. De club is in een compleet nieuw jasje gestoken met donkerpaars als hoofdkleur. De club is dé ontmoetingsplek voor uitgaan vanaf 18 jaar. Je kunt er dansen, flirten en samenkomen. Qua muziek is het aanbod breed. De manager van Palace noemt het dan ook ‘mainstream’. De club heeft verschillende etages die allemaal samenkomen tot de dansvloer in het midden. Dit zorgt voor een gaaf arena effect. Donderdagavond is het student night en op zaterdagavond is het club night waarop de hipste DJ’s en artiesten optreden.

Donna’s Social Club

Op het moment van schrijven is dit nieuwe concept nog niet gelanceerd, maar it’s gonna be soon! De eigenaar geeft aan medio april de deuren te openen. Donna’s Social Club opent niet alleen aan de Nieuwe Markt maar ook in de Poelestraat. Het concept is American Dinner met een moderne twist van nu. Je kunt er terecht voor een authentiek Amerikaans diner, borrels, cocktails en snacks en het eten is geïnspireerd op de Mexicaanse keuken. Er zal een ruime keus aan vega en vegan food verkrijgbaar zijn. We can’t wait!

Het Groninger Forum

Iets minder nieuw, maar nog steeds een must om te bezoeken tijdens een tripje naar Groningen: Het Forum. Dit prachtige gebouw, dat in 2020 als ‘het beste gebouw van Nederland’ bekroond werd, ligt aan de Nieuwe Markt. Het Forum is een ontmoetingsplek voor jong en oud om inspiratie op te doen, een goed boek te lezen, naar de film of expositie te gaan, te lunchen en dineren of om te genieten van het adembenemende uitzicht over de hele stad. Je vindt er ook nog een stripmuseum. Het gebouw telt in totaal ongeveer vijftien roltrappen en je doet er ongeveer zes en een halve minuut over om boven te komen.