5 lampen trends 2022 voor in jouw interieur

Wonen door Michelle

Je interieur heeft af en toe een touch up nodig. Denk aan een aantal nieuwe woonaccessoires, frisse nieuwe sierkussens op je bank of een nieuwe lamp. Vooral de kracht van een mooie lamp in je interieur moet je niet onderschatten. De juiste lamp kan een geweldige toevoeging zijn aan je interieur, maar hoe bepaal je nou welk type lamp bij jou past en wat de nieuwste trends zijn? Wij zetten vandaag de leukste 5 lampen trends voor 2022 voor je op een rij.

5 lampen trends 2022

Bij het zoeken van een nieuwe lamp is het handig om eerst te bepalen naar wat voor type lamp je op zoek bent. Zoek je een hanglamp voor boven je eettafel of juist een staande lamp voor in die lege hoek in je woonkamer? Lampen scoor je nou eenmaal in talloze vormen en maten en dit zijn de leukste 5 lampen trends voor 2022.


Bamboe lampen

Houd jij van een bohemian interieur? Dan past de bamboe trend vast in jouw straatje. Bamboe lampenkappen zijn het helemaal anno 2022. Zo zien we staande lampen met een stalen poot en bamboe lampenkap voorbijkomen. Aanvullend met geweldige hanglampen voor boven je tafel met een lampenkap gemaakt van bamboe. Van gevlocht bamboe tot aan uitgesneden hout, de bamboe lampen trend geeft je instant Ibiza vibes. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MADE.COM (@madedotcom)

Scandinavische lampen


Een Scandinavisch minimalistisch interieur is erg in trek bij veel mensen. Hoe lichter en witter, hoe beter. Zo ook in het geval van lampen. In de Scandinavische lampen trend zie je lampen van licht gekleurd hout voorbijkomen. Lampen met witte invloeden, zo minimalistisch mogelijk, zonder al te veel poespas. We like it!

Rosé gouden lampen


Gouden invloeden in je interieur, in combinatie met marmer en velvet. Wij houden ervan. Dit jaar zien we dat goud plaatsmaakt voor rosé goud en brons. Net even een tintje warmer. Zo shop je rosé gouden staande lampen, hanglampen en tafellampen, in alle vormen en maten. Rosé goud gaat trouwens heel goed in combinatie met wit marmer of donkerblauw velvet. Zie je het al voor je?Betonnen lampen


Wie houdt van een robuust en industrieel interieur, kan zijn hartje ophalen bij deze trend. Betonnen lampen, zo minimalistisch als het maar kan, zijn een hit! Denk aan een betonnen lampen standaard met daarin een grote glazen ronde lamp gedraaid. Op je bijzettafel of nachtkastje. Het kan allemaal!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MADE.COM (@madedotcom)

Glazen lampen zonder kap


Lampenkappen zijn overrated. Tegenwoordig zie je heel veel hanglampen zonder kap. Zo’n glazen bol aan een snoer is helemaal on trend, lekker industrieel en je kunt er verschillende kanten mee op. We zien deze lampen trend ook regelmatig met gekleurde glazen. Zulke glazen lampen van gekleurde glas geven je kamer direct een speelser uiterlijk.


Dit waren de leukste 5 lampen trends voor 2022. Hopelijk hebben we je kunnen inspireren wat betreft het kopen van een nieuwe lamp voor in jouw interieur!