Screens op maat: dit is waarom jij ze ook wil hebben!

Wonen door Michelle

Kijkend naar de weersvoorspellingen wordt het (eindelijk!) weer lekker zonnig weer. De meteorologische lente is al begonnen op 1 maart, op 20 maart is het de beurt aan de astrologische lente. We hebben de zon gemist!

Voor je het weet, lopen de temperaturen weer flink op. Daarom zetten wij vandaag al iets in het zonnetje. Screens op maat, om precies te zijn. Zodat je de zomerse temperaturen kunt laten waar ze horen: buiten.

Begin bij het begin: Wat zijn screens?

Nu wil je natuurlijk weten wat screens zijn. Screens zijn een type rolgordijnen die je aan de buitenzijde van je raam plaatst. Doordat je een extra laag voor het raam plaatst, wordt een groot deel van het zonlicht tegengehouden. Het zonlicht wat je woning juist zo opwarmt als de temperaturen stijgen.

Anders dan bij traditionele vormen van buitenzonwering, zoals een zonneluifel of een parasol, zijn op maat gemaakte screens heel strak en modern. En doordat de screens direct tegen het kozijn worden gemonteerd, verlies je weinig ruimte in je tuin of op je terras die je vervolgens weer anders kunt benutten!

Het voordeel van screens (de reden waarom jij ze ook wil hebben)

Nu vraag je je natuurlijk af: “Oke, wat is nou zo belangrijk aan screens? Waarom zou ik ze moeten bestellen?”. Het fijne aan screens is de speciale stof. De stof is namelijk op een unieke manier geweven, waardoor je van binnenuit altijd naar buiten kunt blijven kijken. Ook wanneer je screens dicht zitten. Andersom kan dat juist niet. Mensen kunnen van buitenaf niet naar binnen kijken. Dat geeft jou de optimale privacy.

Bij een rolgordijn of zonnescherm verlies je een groot deel van je uitzicht. Open is open, waardoor je uitzicht hebt, maar ook je privacy kwijt. Wil je juist privacy? Dan moet je inleveren op je uitzicht. Bij screens hoef je gelukkig nooit meer te kiezen, je hebt namelijk het beste van twee werelden!

Speciale screens op zonne-energie

Lijkt het jou wel wat, screens? Er is meer! Tegenwoordig heb je ook zogeheten solar screens, ofwel screens op zonne-energie. Hierbij wordt een zonnecel verwerkt in de motorkap. Deze zet zowel zonlicht als natuurlijk daglicht om in energie, waarmee je de screens vervolgens kunt bedienen. Met één klik op de afstandsbediening kun je jouw screens eenvoudig openen of sluiten. Precies zoals jij het op dat moment hebben wil!

Als je nu nog niet overtuigd bent, weten wij het ook niet meer. Laat die zomerse temperaturen maar komen!