Dit is de nieuwe budget iPhone van Apple

Media door Laura

Apple-fans opgelet! Je favoriete techmerk heeft weer wat nieuwe goodies gelanceerd die jij in handen wil krijgen. Een nieuwe iPhone SE, ook wel de budget iPhone genoemd. Ook nieuw zijn de iPad Air, Mac Studio, Studio Display en twee groene kleurtjes voor de iPhone 13. We lopen je er snel doorheen. 

iPhone SE

Wil je wel een iPhone, maar heb je een beperkt budget? Dan is de iPhone SE ideaal voor jou. De betaalbaarste Apple-telefoon (vanaf €529) heeft een krachtige A15 Bionic-chip, 5G, een langere batterijduur en verbeterde valbestendigheid. De SE is niet uitgerust met drie camera's zoals de nieuwe iPhone-modellen. Niet getreurd, je kunt nog steeds mooie plaatjes schieten dankzij het nieuwe camerasysteem met geavanceerde features zoals Slimme HDR 4, Fotografische stijlen en Deep Fusion. En als je goed kijkt, dan zie je dat de bekende thuisknop met Touch ID terug is. Handig om snel je telefoon te ontgrendelen als je een mondkapje draagt!

apple iphone se

Lees ook: Bingen maar: dit zijn onze favoriete series op HBO Max Nederland

Mac Studio

Ook komt Apple met een nieuwe desktopcomputer die je met een bijbehorend beeldscherm kunt kopen of met een eigen monitor verbindt. Het lijkt op de Mac Mini, maar is een stuk minder mini... De Mac Studio (vanaf €2.329) is ook met de M1 Ultra chip te koop, dat is de krachtigste chip ter wereld. De bijbehorende monitor, de Studio Display van €1.779, heeft een groot 27-inch 5K Retina-beeldscherm, een geavanceerde camera en hifi-audio. 

Het bijbehorende display wordt voor 1.779 euro verkocht. Het is de eerste monitor die Apple in jaren voor consumenten heeft gepresenteerd. Het bedrijf verkoopt wel al langer een scherm voor professionals voor 5.500 euro.

apple studio

Groene iPhone 13 kleuren

Apple presenteerde ook twee mooie nieuwe kleuren voor iPhone 13 Pro (alpengroen) en iPhone 13 (groen). Het slanke design van de iPhone 13-modellen kan nog beter tegen een stootje dankzij het Ceramic Shield aan de voorkant. 

apple iphone 13 groen

iPad Air

De nieuwe iPad Air is onder meer voorzien van de baanbrekende M1-chip, supersnel 5G en een nieuwe camera aan de voorkant met Middelpunt. Dankzij de geavanceerde camera’s en het feit dat iPad Air geschikt is voor de nieuwste accessoires, hebben gebruikers zoals contentcreators, gamers en studenten nog meer mogelijkheden tot creativiteit, productiviteit en expressiviteit. 

apple ipad air

HomePod

Tot slot presenteerde Apple de HomePod Mini aan Nederland. Deze slimme luidspreker bestaat al jarenlang, maar waren nog niet in Nederland te koop omdat de stemassistent (Siri, je kent haar wel) nog geen Nederlands sprak. Maar vanaf nu dus wel! Voor €109 is de HomePod Mini te koop.

De nieuwe Apple producten zijn vanaf vrijdag 11 maart online te bestellen en vanaf 18 maart liggen ze in de Apple Stores.

homepod

Check hier het Apple event met alle details:

Lees ook: 5 must see series en films over inspirerende vrouwen op Netflix

Beeld: Apple