Huh? Dit wist je nog niet over Mean Girls

Media door Jennifer

On Wednesdays, we wear pink! Mean Girls is toch wel de ultieme nummer één in het lijstje met leukste films uit de 00’s. Hoe vaak je de film ook kijkt, het blijft goed. Ondanks dat je zo’n beetje elke zin meepraat. Nou, wedden dat deze feitjes over Mean Girls nieuw zijn voor je?

mean girls feitjes wist je dat

Lees ook: 16 x de leukste 'vintage' films op Netflix om te kijken

1. The Plastics zagen er misschien wel heel anders uit

The Plastics – hét gemene meidengroepje met leader Regina George – hadden er misschien wel heel anders uitgezien. Wacht, wat? Nou, voor de rol van Karen Smith waren meerdere actrices in gedachten. Niet alleen Amanda Seyfried, maar ook Scarlett Johansson en Blake Lively! Toch bleek Amanda de dumbest en enige, echte Karen. Dúh.

2. Maar écht… anders

Naast Blake en Scarlett was er nóg een bekende actrice, die auditie deed voor een rol binnen The Plastics. Kennen we Ashley Tisdale nog? De actrice die fabulous Sharpay speelde in de High School Musical films. Nou, blijkbaar zag ze de rol van Gretchen ook wel zitten. Al zagen ze na één auditie van Lacey Chabert direct dat zij perfect was voor de rol van Gretchen. So fetch!

3. En cutie Aaron misschien ook!

De makers van Mean Girls wilden kennelijk echt het beste van het beste. Over elke rol werd goed nagedacht, waaronder ook de populaire Aaron Samuels. Ja, de cutie die op 3 oktober aan Cady vroeg welke dag het was. Het had zomaar James Franco kunnen zijn in plaats van Jonathan Bennett. Toch ging producer Tina Fey voor Jonathan, “omdat hij op een jonge Jimmy Fallon leek”.

4. Kevin G kreeg eerst raplessen

All you sucka MC’s ain’t got nothin’ on me! Acteur Rajiv Surendra, die tijdens de film moest rappen, blijkt geen natuurtalent. Voordat hij zijn scène opnam, kreeg hij eerst een peptalk van Tina Fey en raplessen van comédienne Amy Poehler. Het was heel belangrijk dat zijn rap zo natuurlijk mogelijk overkwam. In een interview aan Cosmopolitan vertelt hij: “Voor de scène maakten Tina, Amy en Lindsay (Lohan) een video in hun hotelkamer. Amy deed de rap, terwijl Tina en Lindsay beatboxen.” Geniaal! En zie hier het resultaat:

5. Damian zong voor zijn moeder

Wanneer je naar Mean Girls kijkt, denk je waarschijnlijk dat ze allemaal voor een groot publiek zingen tijdens de talentenjacht. Eh, not. Het optreden van acteur Daniel Franzese, die Damian speelde, had slechts één toeschouwer: zijn moeder. Was zij dan ook degene, die de schoen naar hem gooide?

6. Gespot: intense blik van Regina George

Het is geen feitje, maar grote kans dat je dit tóch miste tijdens al je Mean Girls-avondjes. Je kent natuurlijk de scène, waar mean girl Regina George iemands rokje beschrijft als de “ugliest effing skirt”. Nou, wist je ook dat ze op dat moment even heel intens in de camera kijkt? Let goed op, want het gaat snel. Grote kans dat je daarna personally victimized bent.

7. Glen Coco bestaat echt!

De rol van Glen Coco is niet heel groot. Je ziet hem amper, maar ook hij zorgt voor een iconische scène. De hele Mean Girls film is iconic, toch? Misschien wordt Glen Coco wel interessant, zodra je weet dat hij echt bestaat. Huh? Ja, de naam is echt. Glen is een vriend van Tina Fey.

8. En Glen Coco blijkt een figurant

Oké, Glen Coco wordt wel gespeeld door een figurant, waarvan de naam inmiddels bekend is. Toch hoort acteur David Reale nog steeds niet bij de officiële cast. Hij is niet betaald voor zijn rol en kreeg ook geen persoonlijke credits. Wel kreeg hij meer schermtijd dan andere figuranten dankzij zijn rebelse gedrag op de set. Blijkbaar werd hij betrapt op het stelen van eten, waarna hij een klein rolletje kreeg als troostprijs. Het enige wat hij moest doen? Voor Lindsay Lohan zitten “en proberen niet naar haar te staren”. Check minuut 0:11 voor zijn minute of ultimate fame:

9. Deze Plastic schreef nooit in het Burn Book

Hoewel het Burn Book is bedacht door The Plastics, was er toch één Plastic die nooit in het boek schreef. Het blijkt dat Karen hier nooit iets in schreef. Dat bevestigt Amanda Seyfried herself. Volgens haar was dit, “omdat het allemaal de onzekere vrienden waren van Karen”. Karen was gewoon veel te lief voor het Burn Book.

10. Twee hoofdrollen waren bijna omgewisseld

Ja, twee hoofdrollen in Mean Girls waren eerst eigenlijk omgewisseld. In eerste instantie zou Lindsay Lohan Regina spelen en Rachel McAdams Cady. Alleen gedroeg Lindsay zich iets te starstruck rond haar mede-actrice tijdens hun eerste ontmoeting. Dit zorgde ervoor dat de regisseur hun rollen omwisselde. Hij zag in dat Lindsay toch meer een Cady was en Rachel beter matchte bij Regina. We agree.

11. Mean Girls is autobiografisch

De meiden in Mean Girls zijn zo intens gemeen, dat kan toch niet echt zijn? Nou, helaas wel. The Plastics zijn niet zomaar een verzinsel. Tina Fey gaf toe, dat ze op de middelbare school een Plastic was. In een interview vertelt ze: “Ik kwam terug op mijn eigen gedrag van de middelbare school. Nutteloos, giftig, bitter gedrag zonder enig doel.” Oei!

12. Regina George draagt een pruik!

The Plastics lijken zo perfect qua uiterlijk. Dat haar van Regina George: práchtig! En heel nep. Ja, echt (het feitje, dus). Actrice Rachel McAdams wilde haar haren niet bleken, dus kreeg ze een veel te dure pruik. Hadden de makers hier stiekem op gehint, toen een mathlete zei “dat haar haren zijn verzekerd voor 10.000 dollar”?

13. Een figurant uit Mean Girls kreeg zijn eerste kus op de set

Ha, say what? Blijkbaar was er een figurant op de set van Mean Girls, die daar zijn eerste kus kreeg. Er is een scène waar Miss Kristen een scholier vol op de mond pakt. Het onschuldige, lieve jongetje oogt doodsbang en nu snappen we waarom. Zo'n eerste kus is natuurlijk hartstikke spannend.

14. De betekenis van Regina’s naam

De makers van Mean Girls hebben overal over nagedacht, zo ook over de naam Regina George. Regina betekent in het Italiaans “queen” en George is in het Italiaans Giorgio, wat weer “farmer” betekent. Eigenlijk is ze dus een “queen farmer”. Klinkt gek, maar als je even goed nadenkt valt dat mee. Met het Burn Book plant ze inderdaad zaadjes in het brein van haar vriendinnen, terwijl ze de drama uitmelkt alsof het koeien zijn. Wauw!

15. Er waren easter eggs voor de bus-scène

In Mean Girls komt de bus nogal uit het niets, wanneer Cady en Regina staan te ruziën. Toch gaven de makers je een aantal hints, die de scène konden voorspellen. Zo ontsnapt Cady op haar eerste schooldag echt nét aan de bus. Later zegt ze in een andere scène dat “haar crush op Aaron Samuels haar raakte als een grote, gele schoolbus”. Scherp!

16. Damian was óók een meester in saboteren

In de film zie je hoe Cady en Janis The Plastics saboteren, maar wist je dat Damian ook een mastermind is? Er is een verwijderde scène, waarin hij een briljante sabotageactie in gang zet. Hoezo hebben ze deze scène geskipt?

17. Lindsay Lohan miste eerste filmdag van Mean Girls

Het maken van een film zonder de grote ster is niet makkelijk. Toch kon Lindsay Lohan echt niet aanwezig zijn op de eerste filmdag. Waarom? Ze had een gigantisch, rood oog. Oeps! Dat is niet alleen ongemakkelijk voor haar, maar ook besmettelijk. No way dat zij op de set zou verschijnen.

18. Eén van de grappigste oneliners was geïmproviseerd

Herinneren jullie de big fight tussen Cady en Janis? Niet alleen de scène was geniaal, maar ook dat ene zinnetje van Damian: “I want my pink shirt back!” Applaus voor de scenarioschrijvers zou je denken. Of toch niet. Deze zin was namelijk pure improvisatie!

19. ‘Fetch’ is volledig verzonnen

That’s so fetch! Het is een woord dat we alleen kennen door Mean Girls. Daarvoor gebruikte letterlijk niemand dit woord, in ieder geval de jonge tieners niet. Tina Fey koos bewust voor een onbekende term. Hierdoor is het een tijdloze film.

20. Lindsay Lohan had offline ook een crush op ‘Aaron’

In de film is Cady smoorverliefd op Aaron, maar ook in het echt kon Lindsay Lohan haar co-acteur flink waarderen. Ten minste, als we Jonathan Bennett (die Aaron speelde) moeten geloven. In een interview vertelt hij, dat hij Lindsay liet blozen tijdens een screentest. Ah, lief!

21. Mean Girls had eerst een andere titel

Hoe enthousiast zou jij worden van een tienerfilm genaamd Homeschooled? Dit was kennelijk eerst de titel van Mean Girls. Alleen veranderde Tina Fey het later toch in Mean Girls. In eerste instantie had Cady als achtergrondverhaal, dat ze homeschooling kreeg. Later werd dit het leventje in Afrika.

22. Ook binnen de Mean Girls cast waren kliekjes

De verhoudingen tussen de castleden op de set van Mean Girls waren vrijwel gelijk aan die op de middelbare school. Al gingen ze allemaal wel goed om met elkaar, toch vormden ze vaak groepjes. Bij wie zou jij aan tafel schuiven in de schoolkantine? Tafel één met Lacey Chabert (Gretchen) en Amanda Seyfried (Karen), tafel twee met Jonathan Bennett (Aaron), Lizzy Caplan (Janis) en Daniel Franzese (Damian) of tafel drie met Rachel McAdams (Regina) en Rajiv Surendra (Kevin G)? En ja, Lindsay Lohan zat inderdaad nergens. Zij was zo jong, dat ze tussendoor naar school moest.

23. Zo ziet de toekomst van The Plastics eruit

Stiekem heb je altijd al willen weten, hoe het Mean Girls verhaal tien jaar later is. Waar wonen The Plastics en wat doen ze als beroep? Nou, in een interview met Entertainment Weekly kwam de cast zelf met ideeën. Zo zou Karen luxe hondenspullen verkopen, Cady terug zijn in Afrika, Gretchen haar Toaster Strudel imperium runnen en samenwonen met Jason en hun zeven kinderen en Regina? Zij zou waarschijnlijk meedoen aan The Real Housewives. Kunnen we dat ergens bingewatchen?

Lees ook: De leukste films voor een meidenavond

Bron: Cosmopolitan.com